iPhone 7 Plus ingehaald door Snapdragon 835

iPhone 7 Plus ingehaald door Snapdragon 835

Benchmarks zijn beïnvloedbaar blijkt wel, maar toch blijft het interessant om te zien hoe vlaggenschepen scoren ten opzichte van elkaar. AnTuTu toont de ranking per juni en daarin zien we een interessante verschuiving. De iPhone 7 Plus is niet langer meer de baas en eindigt zelfs buiten de Top 5.

Hoewel sommige fabrikanten hun smartphone speciaal voor benchmarks schijnen in te richten, blijven de benchmarks een rijke bron aan informatie. Zo kunnen we helaas niet volledig uitgaan van de onderstaande score lijst. Toch geeft het een interessante verschuiving weer ten opzichte van eerdere maanden. De verrassing is toch wel de op meerdere vlakken uitstekend presterende HTC U11.

Antutu Top 10 juni 2017

AnTuTu top 10 smartphone juni 2017

Zoals je in het bovenstaande overzicht ziet blijft OnePlus geweldig snelle vlaggenschepen maken. Helaas blijkt dat we de score van de super snelle OnePlus 5 met een klein beetje zout moeten nemen. Het bleek namelijk dat het toestel geoptimaliseerd schijnt te zijn voor benchmarks. Dat wil zeggen dat het vlaggenschip zich tijdens een test op zijn best laat zien. Een krachtvertoon die je normaal gesproken niet zult meemaken, aangezien de accu dan veel sneller leeg is. Aan de andere kant kunnen we natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat andere fabrikanten dit niet doen. Op een kleine afstand van de nummer één zien we de Nubia Z17. Het toestel van Cristiano Ronaldo scoort gemiddeld 179.072 punten. Het schitterende Taiwanese vlaggenschip de HTC U11 is verrassend nummer drie met gemiddeld 174.729 punten. Tot nu toe zien we alleen nog maar Android smartphone die zijn aangedreven door de snelle Snapdragon 835 processor.

De rest

De maker van de Snapdragon 835 zien we terug op de vierde plek met de Samsung Galaxy S8+. Het grote vlaggenschip blijft de Xiaomi Mi 6 net iets voor en pas daarna volgt de Apple iPhone 7 Plus. De iPhone 7 Plus is uitgerust met een A10 Fusion processor met 3 GB aan werkgeheugen en valt net buiten de top 5. De zevende plek is voor de Sony Xperia XZ Premium. Het camera vlaggenschip van Sony scoort 165.835 punten en plaatst zich ruim boven de iPhone 7. De Apple iPhone 7 heeft ook een A10 Fusion processor maar slechts 2 GB RAM. Het verschil van 1 GB RAM betekent dus een punten verschil van bijna 10.000.

Na Apple zien we de Samsung Galaxy S8 op plaats 9. Het vlaggenschip van Samsung heeft ruim 10.000 punten verschil ten opzichte van de Galaxy S8+. Een bijzonder verschil tussen twee vlaggenschepen die ogenschijnlijk dezelfde specificaties hebben. Het verschil ligt zeer waarschijnlijk in de onderlinge verdeling tussen 6 GB modellen en natuurlijk de twee processors. Beide Galaxy S8 vlaggenschepen worden afhankelijk van de markt geleverd met een Snapdragon 835 of een Exynos 8995 processor. De runnerup is zelfs nog een vlaggenschip uit 2016, de OnePlus 3T met de Snapdragon 821 processor.

Smartphone trends

Het mag duidelijk zijn dat de nieuwe generatie processors sneller is dan de oude generatie. De processors van Apple laten zich echter niet snel uit het veld slaan en houden behoorlijk goed stand tegen de nieuwste lichting Android processors. Binnen de Android processors zelf is er op dit moment weinig tot geen concurrentie voor Qualcomm. De Exynos processor van Samsung mogen door slimme licenties van Qualcomm in belangrijke markten niet gelanceerd worden. Het aankomende alternatief, de MediaTek Helio X30 is vanwege problemen met het 10nm proces uitgesteld.

Vlaggenschip fabrikanten

Binnen de top 10 zien we twee relatief nieuwe namen vergeleken met de AnTuTu lijsten van 2016. HTC en Sony hebben we vorig jaar niet of nauwelijks in de lijsten terug gezien. Beide fabrikanten hebben waarschijnlijk nu ook het voordeel van het betrekkelijk kleine aantal van Snapdragon 835 aangedreven vlaggenschepen Al verrast de HTC U11 met een uitstekende derde plaats. Zowel OnePlus, Samsung als Apple staan met twee vlaggenschepen in de top 10. Alle lof gaat natuurlijk naar de kleine Chinese fabrikant die de show steelt met de eerst een laatste plaats. Het is daarbij het vermelden waard dat die runner up wordt aangedreven met een relatief oude processor.

De grootste concurrenten voor de huidige vlaggenschepen in de lijst verwachten we pas vanaf september dit jaar. In de aankomende maanden zal deze lijst dus niet heel veel meer veranderen. Na IFA 2017 te Berlijn zal het natuurlijk weer nieuwe scores regenen van super snelle vlaggenschepen. Vanaf dat moment zien we misschien ook wel de Snapdragon 836 en iets later natuurlijk de kracht van de nieuwe Apple A processor.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones