‘iPhone 7 Plus krijgt 3GB RAM’

‘iPhone 7 Plus krijgt 3GB RAM’

De iPhone 7 Plus wordt volgens de laatste geruchten nog krachtiger dan we tot nu toe voor lief namen. In plaats van 2GB RAM heeft Apple besloten om het werkgeheugen op te schroeven naar 3GB. Hierdoor moet het aanstaande vlaggenschip nog beter presteren, iets waar smartphoneliefhebbers niet vies van zijn.

Dat beweren althans anonieme bronnen uit de productieketen tegenover Digitimes.

Betrouwbaarheid

Nieuws dat afkomstig is van Digitimes moet je over het algemeen met een korreltje zout nemen. De Taiwanese techwebsite heeft een niet al te betrouwbare reputatie als het gaat om het lekken van geruchtmakende nieuwsfeiten omtrent Apple-producten. Het verleden leert ons dat de site er meer dan eens faliekant naast zat als het gaat om voorspellingen. Daarentegen heeft Digitimes het bij meerdere gelegenheden ook bij het goede eind gehad. Een ‘mixed track record’ zoals dat zo mooi in het Engels heet.

Digitimes is echter niet de enige die claimt dat Apple de hoeveelheid werkgeheugen opkrikt bij zijn nieuwe vlaggenschepen. Ook Ming-Chi Kuo, een marktanalist en Apple-volger bij KGI Securities, zegt dat de iPhone 7 Plus 3GB in plaats van 2GB werkgeheugen krijgt. In tegenstelling tot Digitimes heeft hij een betrouwbaardere reputatie: als hij van zich laat horen, dan zijn onze oren gespitst. Aangezien Kuo ook claimt dat Apple het werkgeheugen opschroeft, dan zit daar mogelijk een kern van waarheid in.

Uit de berichtgeving van Digitimes wordt het niet duidelijk of het enkel om de iPhone 7 Plus gaat, of dat de reguliere iPhone 7 ook extra werkgeheugen krijgt. Grote verschil tussen beide modellen is de schermgrootte: 4.7 inch voor het instapmodel tegenover 5.5 inch voor de Plus-variant.

iPhone 7

Specificaties iPhone 7

Volgens het geruchtencircuit krijgt de iPhone 7 een 4.7 inch display met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. De iPhone 7 Plus heeft daarentegen een beelddiagonaal van 5.5 inch en een FHD-resolutie. Onder de motorkap vinden we een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 2GB of 3GB RAM en minimaal 32GB intern geheugen. Verder is het toestel waterdicht, slechts 7,1 millimeter dik en draait hij op iOS 10. Naast de reguliere variant zal Apple in september nog een tweetal andere modellen vertonen: de iPhone 7 Plus en de iPhone 7 Pro.

Tevens krijgt het aanstaande vlaggenschip mogelijk geen aansluiting voor de headset, een dubbele speaker aan de onderkant en een enkele cameralens. Volgens de laatste geruchten zou alleen de iPhone 7 Pro een dual-camerasysteem krijgen, evenals Smart Connector. De fysieke knop aan de voorzijde wordt mogelijk vervangen door een capacitieve knop met haptische feedback, maar er gaan ook geruchten dat Apple hier voorlopig nog van afziet. In dat opzicht heeft het nieuwe toptoestel qua vormgeving meer weg van de iPhone 6S.

Wat betreft de kleuren: de iPhone 7 verschijnt in ieder geval in de kleuren die we allemaal kennen, namelijk zilver, spacegrijs, goud en roségoud. De laatste berichten suggereren dat het vlaggenschip mogelijk ook in het zwart wordt uitgebracht. Over de donkerblauwe, Deep Blue gekleurde kleurvariant hebben al geruime tijd niets meer gehoord.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones