iPhone 7 Plus moet Oppo R9S voor zich laten in China

iPhone 7 Plus moet Oppo R9S voor zich laten in China

Volgens Counterpoint Research is de Oppo R9S de best verkochte smartphone van 2017 in China. De iPhone 7 Plus is nummer twee met de Vivo X9 op de hielen. Zowel de iPhone 7 Plus als iPhone 7 zijn de enige niet Chinese smartphones in de top 10. Opnieuw moet Apple een Oppo smartphone voor zich laten.

De concurrentie in China is groot en Chinese merken doen het voortreffelijk in de eigen markt. Vorig jaar wist Oppo de nummer één positie van Apple al weg te kapen. De Oppo R9 deed het net iets beter dan de iPhone 6S. Ook dit jaar moet de Amerikaanse premium smartphone maker het Chinese Oppo voor zich dulden. De Oppo R9S heeft een marktaandeel van 3 procent in China en de iPhone 7 Plus is met een aandeel van 2,8 procent tweede. De Vivo X9 verkocht net wat minder. De enige smartphones in de top 10 die niet uit China komen zijn de iPhone 7 Plus en iPhone 7.

Counterpoint smartphone marketshare 2017 China

iPhone 7 Plus verkoopt minder goed dan Oppo R9S

China is de grootste smartphone markt in de wereld en de markt wordt volledig gedomineerd door binnenlandse merken ziet Counterpoint Research. Op twee iPhone telefoons van Apple na zijn de best verkochte smartphones daar van binnenlandse fabrikanten. Opnieuw moet Apple een Oppo toestel voor zich dulden. Vorig jaar werd de Apple iPhone onttroond als best verkopende smartphone in China. Al jaren waren de Apple iPhones nummer één, maar al twee jaar op rij pakt Oppo de nummer een plek. In 2016 verkocht de Oppo R9 beter dan de iPhone 6S en vorig jaar verkocht de Oppo R9S beter dan de iPhone 7 Plus.

Toch mag je de verkoopcijfers van de Apple iPhones wel indrukwekkend noemen want de volledige Chinese smartphone markt wordt gedomineerd door Chinese fabrikanten zoals Oppo, Vivo en Honor. De iPhone 7 vind je op de vijfde plaats.

Opmars Oppo

Vorig jaar zagen we geweldig hoge verkoopcijfers van zowel Oppo als Vivo en ook dit jaar zijn de kwartaal cijfers veelbelovend. Volgens Counterpoint werd de Oppo R9S het meest verkocht in China. De smartphone heeft een marktaandeel van 3 procent. Naast de nummer één heeft Oppo nog twee modellen in de top 10 staan, de Oppo A57 en de Oppo R11. De laatste was de eerste smartphone voorzien van de nieuwe Snapdragon 660 processor. Naast hofleverancier Oppo zijn Apple, Vivo en Honor vertegenwoordigd met twee modellen. Xiaomi staat met de mid range Xiaomi Redmi Note 4X op de negende plaats.

Counterpoint meent dat Oppo haar succes vooral dankt aan de sterke product- en prijsstrategieën in de Chinese markt. Het merk beseft het belang van social media en het delen van foto’s en bestanden. De Oppo telefoons bevinden zich in de prijsklasse van 160 tot 350 euro. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Samsung lanceert Oppo slechts enkele modellen en besteed het meer aandacht promotie van die enkele producten.

In China worden vooral veel smartphones in het middensegment verkocht en de gemiddelde maandelijkse verkoop volume van de top 10 modellen is in 2017 met 1 miljoen stuk gestegen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones