iPhone 7 Pro, waardoor krijgt een Apple de naam Pro?

iPhone 7 Pro, waardoor krijgt een Apple de naam Pro?

We verwachten dit jaar minstens twee Apple iPhones, de iPhone 7 en de iPhone 7 Pro. Maar wat maakt een toestel nou ‘Pro’? Hoe bepaalt Apple welk apparaat de naam Pro krijgt.

Apple en de toevoeging ‘Pro’

Meestal zijn pro-producten sneller en bieden zij meer opslag en werkgeheugen in vergelijking tot hun niet-Pro tegenhangers. Vaak hebben de pro-producten speciale software en hardware. De meeste pro en non-pro producten draaien op dezelfde software. Pro’s hebben betere hardware en zijn dus sneller en presteren beter. Sommige Apple Pro producten zijn meer ‘Pro’ dan andere. Je vindt een grote kloof tussen de basis Mac Pro en de prestaties van de top versie van dezelfde machine.

iPhone 7 Pro

Zoals de naam suggereert is de iPhone 7 Pro uitgebreider dan de iPhone 7. Volgens de laatste geruchten doet de iPhone 7 Pro zeker zijn naam eer aan. De Pro zal verschijnen met dubbele camera’s achter en krijgt als enige van de twee telefoons een Smart Connector. Die kennen we van de iPad Pro. Je iPhone Pro kun je hiermee bijvoorbeeld koppelen aan een toetsenbord. Het toetsenbord wordt door je telefoon voorzien van stroom. Je hebt zo geen batterij nodig en hoeft niet te koppelen met Bluetooth. De Smart Connector is vooral bedoeld voor accessoires.

iPhone 7 Pro Smart Connector

Men verwacht voor de iPhone 7 Pro een groter scherm dan de normale variant, men denkt aan een 5,5-inch beeldscherm. Er zijn geruchten dat er ook een Stylus of S Pen zal verschijnen voor de nieuwe iPhone 7 Pro, een Apple Pen. Deze geruchten zijn ontstaan omdat de Pro gepositioneerd wordt in de markt van de Samsung Galaxy S7 Edge en de toekomstige Galaxy Note 7. De pennen zijn zeer populair bij zakenmensen. Geloven we deze berichten, dan kan Apple wel drie iPhone 7’s gebruiken. Een 6-inch variant naast de gebruikelijke 4,7 inch en 5,5 inch toestellen.

iPhone 7 Pro Pen

Kritische vraagtekens bij de iPhone serie

Apple iPhone 7 ProEr is enige kritiek over de namen van Apple’s iPhone serie. Het upgrade systeem van Apple, van bijvoorbeeld de iPhone 6 naar iPhone 6S geeft te weinig indicatie van de vernieuwing. Bij andere fabrikanten zie je opvolgende namen, zoals de Galaxy S6 en S7. Met de komst van de iPhone SE is de verwarring nog groter geworden. Het is dan ook logisch dat we nu al geruchten horen over de iPhone 8 en niet de iPhone 7s van volgens jaar.

We zullen nog even moeten wachten op nieuws van Apple zelf. Maar de lancering van de iPhone 7 en de iPhone 7 Pro komst steeds dichterbij.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones