‘iPhone 7 vanaf 16 september in de winkels’

‘iPhone 7 vanaf 16 september in de winkels’

De iPhone 7: we weten allemaal dat hij waarschijnlijk in of rond september wordt onthuld door Apple. Evan Blass is de eerste techjournalist die hardop een lanceerdatum noemt, al is zijn beschrijving wat vaag: ‘in de week van 12 september’. Maar dat is nog niet alles: volgens de welbekende twitteraar is het aanstaande vlaggenschip vanaf 16 september al te koop.

Dat schrijft Evan Blass op zijn Twitter account. Leuk detail: zie dat Blass nadrukkelijk spreekt over de ‘iPhone 2016’ en de naam ‘iPhone 7’ niet in zijn mond durft te nemen. Hij heeft de afgelopen maanden meer dan eens gezegd dat de iPhone 7 pas in 2017 verschijnt en dat we het dit jaar met een tussenmodel moeten doen. De volgende generatie iPhone heeft naar verluidt onder meer een AMOLED-scherm in plaats van Apples eigen Retina-scherm.

September is traditioneel gezien de periode dat Apple zijn nieuwste iPhones uit de doeken doet. De releasedatum ‘in de week van 12 september’ klinkt dan ook zeer aannemelijk. Vorig jaar onthulde de Amerikaanse smartphone- en tabletmaker de iPhone 6S en iPhone 6S Plus op 9 september, een woensdag. Of dat dit jaar ook het geval zal zijn, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen.

Dat is echter niet het enige dat Blass meldt. Volgens de beroepstwitteraar ligt het toptoestel later die week al in de winkels: op vrijdag 16 september om precies te zijn. Waarschijnlijk doelt hij dan op de Amerikaanse markt en niet de Europese. Wij moeten dan waarschijnlijk nog enkele weken wachten totdat hij daadwerkelijk in ons land in de schappen ligt.

Specificaties iPhone 7

Volgens de geruchten die al maanden de ronde gaan op internet, krijgt iPhone 7  een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. Onder de motorkap heeft Apple een 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor geplaatst. Verder vinden we onder de kap 2GB werkgeheugen en minimaal 32GB aan opslagcapaciteit. Inderdaad, Apple zou bij de onthulling van het nieuwe vlaggenschip afscheid nemen van 16GB aan opslagruimte voor het instapmodel en direct bij 32GB willen beginnen. Geheugenuitbreiding met microSD-kaart zit er ook dit jaar niet in. Wel hebben we geruchten gehoord over 64GB en 256GB intern geheugen.

iPhone 7

Over het aantal camera’s kunnen we niets met zekerheid zeggen. De ene week horen we dat de iPhone 7 een dual-camerasysteem krijgt, de week daarop zien we foto’s waarop slechts één cameralens is te zien. Foto’s die afgelopen week uitlekten laten drie verschillende iPhones zien: de reguliere iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone 7 Pro. Daaruit zou blijken dat alleen het laatstgenoemde toestel een dubbele camera krijgt. De resolutie is nog altijd onbekend, maar bedraagt waarschijnlijk 12 megapixels of meer. Geruchten over het verdwijnen van de aansluiting voor de headset zijn eveneens hardnekkig. In plaats daarvan zou Apple een tweede speaker aan de onderkant toevoegen.

Verder is de iPhone 7 waterdicht en slechts 7,1 millimeter dik. Het gerucht gaat dat de fysieke Home-knop plaats maakt voor een capacitieve knop met haptische feedback, hoewel er ook genoeg mensen zijn die het tegendeel beweren en suggereren dat het nieuwe vlaggenschip net als de iPhone 6S een fysieke Home-knop met geïntegreerde vingerafdruksensor krijgt. Ook verschijnt hij in de kleuren die we reeds kennen: zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Verhalen over een donkerblauwe of zwarte variant zijn onzin, zo suggereren de foto’s die we de afgelopen weken voorbij hebben zien komen. Tot slot komt het vlaggenschip met de nieuwste versie van Apples besturingssysteem: iOS 10.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones