‘iPhone 7 wordt niet donkerblauw, maar...

‘iPhone 7 wordt niet donkerblauw, maar...

De kleur spacegrijs gaat niet verdwijnen met de komst van de iPhone 7, maar krijgt wel een geheel andere look and feel dan we gewend zijn. Hij wordt aanzienlijk donkerder dan nu het geval is: tussen de lichtgrijze kleur die we kennen als spacegrijs en zwart in.

Dat verklaart één van de redacteuren de Japanse blog Macotakara tegenover AppleInsider.

Spacegrijs

Weet je nog dat we enige tijd geleden schreven dat Apple overweegt om de iPhone 7 niet langer in de kleur spacegrijs uit te brengen, maar in plaats daarvan te vervangen door een donkerblauwe variant? Het blijkt allemaal wat ingewikkelder te liggen dan aanvankelijk werd gesuggereerd. Zo wil Apple de kleur spacegrijs niet veranderen, maar een andere tint en uitstraling geven.

De kleurnuance van spacegrijs verschilt bij iedere generatie, maar was altijd licht van kleur. Bij de lancering van de iPhone 7 in september komt daar verandering in. Tenminste, als we de Japanse blog mogen geloven. Eén van de redacteuren beweert dat de nieuwe kleur een soort van mengelmoesje is tussen het huidige spacegrijs en zwart. Zo krijgen we een donkerdere variant op de zilvergrijze uitvoering, maar niet zo donker als zwart.

Spacegrijs werd in 2013 geïntroduceerd door Apple. De iPhone 5S was de eerste smartphone van Apple die in deze kleur te koop was. Deze kleur verving slate (leisteen), die Apple bij de iPhone 5 gebruikte. Vóór die tijd was je keuze beperkt tot zwart of wit. Tegenwoordig kun je je iPhone ook in het goud en roségoud kopen.

De kleur spacegrijs bij verschillende iPhones

Specificaties iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De iPhone 7 heeft een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. De iPhone 7 Plus is met zijn 5.5 inch display net iets groter. Onder de motorkap vinden we naar verluidt een 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor, 2GB werkgeheugen en 16GB, 64GB of 256GB aan opslagcapaciteit.

De iPhone 7 krijgt een enkele camera, zijn grotere broer Plus een dual-camerasysteem. Overigens wordt door sommigen betwijfeld, omdat Apple op technische problemen zou zijn gestuit. Andere bronnen spreken dit tegen en claimen dat hij wel degelijk een dubbele primaire camera krijgt. De aansluiting voor de audio jack verdwijnt en wordt vervangen door een extra speaker aan de onderzijde.

Het instapmodel van het nieuwe vlaggenschip zou 7,1 millimeter dik zijn, de grotere variant 7,3 millimeter. Daar staat wel tegenover dat de iPhone 7 Plus een Smart Connector krijgt en de reguliere versie het zonder moet stellen. Ook horen we geluiden dat beide toestellen waterdicht zijn. De fysieke Home-knop wordt mogelijk vervangen door een capacitieve knop. Volgens de laatste berichten krijgt deze haptische feedback, wat inhoudt dat hij licht begint te trillen als hij wordt aangeraakt.

iPhone 7 conceptfoto van Martin Hajek

 

iPhone 7 Pro

Ook zou Apple in september een derde variant introduceren: de iPhone 7 Pro. Dit toestel heeft mogelijk een groter scherm, een dual-camerasysteem en Smart Connector en ondersteunt draadloos opladen. Ook zou dit model tot 256GB aan opslagcapaciteit hebben en de variant met 128GB opslagruimte vervangen. Zo wil Apple naar verluidt een duidelijk onderscheid aanbrengen tussen de verschillende iPhones. De adviesprijzen van de iPhone 7 Pro lopen uiteen van 945 euro voor het instapmodel tot zo’n 1.185 euro voor de duurste uitvoering.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones