A10 Chip
5 april 2016 door in Apple.

Apple heeft het op zich genomen om de iPhone 7 nog smaller te maken met high-tech verpakkingstechnologie. Het toestel zal dunner worden dan de toch al slanke iPhone 6s met 7,1 mm. Volgens de geruchten gaat de Amerikaanse smartphone fabrikant dit bewerkstelligen door de 3,5 mm audio jack te vervangen met een dunnere Lightningpoort aansluiting voor de meegeleverde hoofdtelefoon. Maar de Lightningpoort is niet de enige manier waarop Apple ruimte wint. Koreaanse nieuwssite ETNews meldt dat voor de nieuwe iPhone het zogenaamde ‘Fan-Out’ chip verpakkingssysteem gebruikt word. Een verpakkingstechnologie dat resulteert in een krachtige en toch compacte chipset. Apple is van plan om de high-tech technologie toe te passen op chips binnen de nieuwe iPhone-7 serie.

’Fan Out’ systeem iPhone 7

Wat betekent dit systeem voor de smartphone? Volgens de ingewijden blijkt dat fabrikanten met deze ‘Fan Out’ methode chips kunnen combineren. Normaal gesproken worden chips apart verpakt (gesealed) in een siliconen coating. De nieuwe technologie combineert silicium chips en halfgeleider verbindingen waardoor ze samen verpakt kunnen worden. Per set chips wordt er dus minder ruimte gebruik. Zo houdt de fabrikant extra ruimte en kan het toestel smaller worden maar daarnaast ook nog eens over een grotere batterij beschikken. Het ‘Fan Out’ inpaksysteem is zeer nuttig voor de smartphone industrie. We mogen verwachten dat net als Apple ook zijn concurrenten er toe besluiten om de high-tech verpakkingstechnologie toe te passen. Zien wij dankzij deze technologie straks dunnere toestellen of wordt de batterij capaciteit drastisch verhoogd?

Geruchten iPhone 7

Volgens de geruchten zal de iPhone 7 verschijnen met een vonkel nieuwe A10 krachtpatser. De lancering verwacht men ergens in september van dit jaar. Het toestel krijgt waarschijnlijk de zelfde kleuren mee als de huidige iPhones en er zijn meldingen van een dubbele camera achter. We zullen nog even moeten wachten op de nieuwe krachtpatser van Apple. Voor de Apple liefhebbers heeft het bedrijf afgelopen maand in ieder geval al de iPhone SE gelanceerd. Dit 4-inch toestel is net zo snel als de iPhone 6S.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones