‘iPhone 8 krijgt irisscanner en kan draadloos opladen’

‘iPhone 8 krijgt irisscanner en kan draadloos opladen’

Er zijn weer een hoop nieuwe details opgedoken over de iPhone 8. Volgens de laatste berichten krijgt het vlaggenschip een irisscanner en kan hij draadloos worden opgeladen. Daarnaast heeft Apple naar verluidt plannen om een nieuwe variant van 3D Touch te introduceren, alsmede een laagje grafeen aan te brengen op het scherm. Meer weten? Lees dan snel verder.

Jubileum

Zoals we inmiddels al meerdere keren hebben verteld is 2017 een bijzonder jaar voor Apple. Het is namelijk precies tien jaar geleden dat het Amerikaanse technologiebedrijf de allereerste iPhone introduceerde: de iPhone 2G. Velen beschouwen dit toestel als de definitieve doorbraak van smartphones. Bovendien was dit het eerste toestel dat een volledig touchscreen aan de voorzijde had. Andere telefoons vertrouwden nog op fysieke knoppen, waaronder voor het toetsenbord. Om stil te staan bij dit bijzondere mijlpaal haalt Apple alles uit de kast om een bijzondere smartphone te presenteren. Deze kennen we als de iPhone 8. Volgens sommigen gaat hij door het leven als de iPhone X. De –X is het Romeinse getal tien. Zeer toepasselijk omdat de iPhone, nogmaals, tien jaar geleden werd onthuld.

Nieuwe feature: irisscanner

Wat voor nieuws brengt de iPhone 8 dan precies? Anonieme bronnen uit de productieketen vertellen tegenover Digitimes dat Apple het aanstaande vlaggenschip wil uitrusten met een irisscanner. Het is een gerucht dat al langer de ronde gaat en nu opnieuw wordt bevestigt. We moeten echter wel beseffen dat Digitimes een enigszins discutabele reputatie heeft als het gaat om het lekken van correcte voorspellingen omtrent Apple. Het verhaal kan dus voor hetzelfde geld uit de dikke duim gezogen zijn. Alle reden dus om het nieuws met een korreltje zout te nemen.

De vingerafdruksensor blijft, voorlopig althans, nog bestaan. Het gerucht gaat dat Apple deze vorm van biometrische beveiliging op termijn wil vervangen door een geheel nieuwe beveiligingstechniek: gezichtsherkenning. Omdat de ontwikkeling van de nieuwe identificatiemethode nog in de kinderschoenen staat, is het niet zeker dat hij ook daadwerkelijk in de iPhone 8 is geïntegreerd.

Draadloos opladen

Een andere, meer betrouwbare bron laat eveneens van zich horen. Ming-Chi Kuo, marktanalist bij een groot investeringsbedrijf en Apple-volger, zegt dat de iPhone 8 het eerste vlaggenschip van Apple wordt dat draadloos opladen ondersteunt. Dit wordt mogelijk door het nieuwe design van de smartphone. Zo hebben we geluiden gehoord over een glazen behuizing met een frame van roestvrijstaal (RVS). Apple is volgens Kuo al jaren bezig om de draadloze oplaadtechniek te perfectioneren. Nu het tienjarige jubileum aanstaande is, zou dit het juiste moment zijn om deze feature te introduceren.

Overigens is de iPhone 8 niet het enige toestel dat draadloos opladen ondersteunt. Volgens Kuo is dit eveneens mogelijk bij de iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Beide toestellen worden op hetzelfde moment gepresenteerd als de iPhone 8.

3D Touch

Naast een irisscanner en draadloos opladen zou Apple nog meer voor ons in petto hebben. Het bedrijf zou een nieuwe 3D Touch module toevoegen aan de iPhone 8. Wat de beoogde module voor nieuwe features introduceert is iets waar Kuo zich op dit moment niet over uitlaat. Wel meldt hij dat de iPhone 8 door de combinatie van een OLED-scherm, glazen behuizing en nieuwe 3D Touch module sneller warm wordt. Daarom zou het bedrijf een laagje grafeen aanbrengen over het scherm om interne schade en oververhitting tegen te gaan. Door de nieuwe variant van 3D Touch stijgt de verkoopprijs met 5 dollar. De laatste berichten uit het geruchtencircuit suggereren dat de iPhone 8 mogelijk meer dan duizend dollar gaat kosten.

Wat we verder nog weten over de iPhone 8

Volgens de laatste stand van zaken wordt de iPhone 8 het eerste vlaggenschip met een OLED-scherm dat nagenoeg heel de voorkant beslaat en bijna geen randen rondom het display heeft. De Home-knop verdwijnt en de vingerafdruksensor wordt onder het scherm geplaatst. Ook de camera wordt mogelijk flink aangepakt. De afgelopen maanden hebben we meer dan eens verhalen gehoord over een nieuwe telelens met optische beeldstabilisatie (OIS) en een 3D-camera. Tot slot zou de iPhone 8 overweg kunnen met de Apple Pencil –wat momenteel alleen is weggelegd voor de iPad Pro 12.9 en iPad Pro 9.7– en ruimte bieden voor twee simkaarten.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones