‘iPhone 8 met OLED-display verschijnt later’

‘iPhone 8 met OLED-display verschijnt later’

Het is nog maar de vraag of we de iPhone 8 op hetzelfde tijdstip te zien krijgen als de iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Er gaan allerlei geruchten de ronde dat het vlaggenschip van Apple niet in september klaar is om gepresenteerd te worden. Benieuwd waarom de lancering mogelijk naar achteren wordt geschoven? Lees dan snel verder.

Tekort 3D-camera’s

De iPhone 8 belooft een technisch hoogstandje te worden. Zo horen we onder meer geruchten over een flexibel OLED-scherm, irisscanner, Home-knop onder de behuizing, draadloos opladen, nieuw design, en ga zo maar door. Eén feature die een belangrijke rol gaat spelen bij het aanstaande vlaggenschip, is de 3D-camera. Deze scant de contouren van je gezicht om vervolgens je toestel te ontgrendelen. Volgens de Franse techsite iGenerations is STMicroelectronics verantwoordelijk voor de productie van deze camera. Echter, het bedrijf is niet in staat om de sensoren op tijd te leveren.

Een verslag over de meest recente kwartaalcijfers lijkt dit te onderstrepen. Zonder Apple bij naam en toenaam te noemen, schrijft het bedrijf dat het een “substantiële omzet” verwacht in de tweede helft van het jaar. Het opvoeren van de productie vergt echter tijd. Het bedrijf heeft hiervoor onvoldoende tijd. Anders gezegd, september is te kort dag om de gewenste aantallen 3D-camera’s gereed te hebben.

Design en materiaalkeuze onbekend

Ook de vermaarde Japanse Apple-blog Macotakara zegt dat de iPhone 8 waarschijnlijk niet op tijd klaar is om in september gelanceerd te worden naast de iPhone 7S en iPhone 7S Plus. De blog voert hiervoor een andere reden aan dan iGenerations. Hij stelt dat bij de productie van een nieuw toestel twee fasen zijn te onderscheiden: de Engineering Verification Test (EVT) en Design Verification Test (DVT). In de eerste fase staan worden verschillende prototypes getest die ieder andere componenten bevatten. Hier worden de knopen doorgehakt over de specificaties van het toestel. In de tweede fase wordt de beslissing genomen over het uiteindelijk ontwerp van de iPhone 8. Uiteraard zijn beide fasen nauw met elkaar verbonden.

Volgens Macotakara heeft Apple nog altijd geen definitieve beslissing genomen over de componenten en de vormgeving van de iPhone 8. Om die reden is de massaproductie nog niet op gang gekomen. Het ligt volgens de blog dan ook in de lijn der verwachting dat de lancering op een ander tijdstip plaatsvindt dan de andere twee vlaggenschepen.

Specificaties iPhone 8

De lancering van de iPhone 8 laat dus nog wel even op zich wachten. Desondanks weten we al veel over het aanstaande vlaggenschip. Volgens de laatste berichten krijgt hij een 5.8 inch flexibel OLED-display zonder randen en met nog onbekende resolutie. Onderin is een touch bar te vinden die je kunt vergelijken met de balk die we in de nieuwste MacBooks vinden. Zodoende kun je 5.15 inch van het totale schermoppervlakte gebruiken. Tevens zou het scherm overweg kunnen met de Apple Pencil zodat je  snel (aan)tekeningen kunt maken als dat nodig is. De Home-knop zoals we die nu kennen verdwijnt en wordt mogelijk overgenomen door de zojuist genoemde touch bar. Draadloos opladen behoort tot de mogelijkheden doordat Apple het vlaggenschip een nieuw jasje aanmeet: een frame van roestvrijstaal en een glazen voor- en achterkant. Hierdoor is hij ook stof- en waterdicht, net als de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Verder krijgt de iPhone 8 volgens de geruchten een irisscanner of gezichtsherkenningstechnologie. Hiervoor krijgt het vlaggenschip een nieuwe 3D-camera. Gezichtsherkenning kan gebruikt worden om het toestel te ontgrendelen, maar ook om mobiele betalingen te autoriseren voor Apple Pay. We houden hier nog een slag om de arm: het kan zijn dat Apple deze techniek weglaat, omdat hij nog in de kinderschoenen staat. De primaire camera krijgt naar verluidt een nieuwe telelens en verbeterde optische beeldstabilisatie. Tot slot zou Apple de Lightning Connector willen vervangen door een USB-C aansluiting.

Wanneer we de iPhone 8 nou wel te zien krijgen, laten zowel iGenerations als Macotakara in het midden. Over de verkoopprijs hebben we inmiddels ook al geluiden gehoord. Het gerucht gaat dat de iPhone 8 bij lancering meer dan duizend dollar kost.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones