iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8: welke is sneller?

iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8: welke is sneller?

Keuzes: het leven zit er vol mee. Ga je bijvoorbeeld voor de Apple iPhone 8 Plus of Samsung Galaxy Note 8 wanneer je een nieuwe telefoon mag uitkiezen? De telefoons verschillen op veel fronten van elkaar, maar qua snelheid houden ze elkaar aardig in evenwicht.

Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerde video op het YouTube-kanaal PhoneBuff.

We naderen weer het einde van het jaar. Naast blaadjes die van de bomen afvallen, pepernoten in de winkelschappen en de eerste voorbereidingen voor kerstmis houdt dat ook een rits aan nieuwe telefoons in. Tellen jullie even mee? In de afgelopen weken werden onder meer de LG V30, Samsung Galaxy Note 8, drie nieuwe iPhones en de Nokia 8 aangekondigd. Dan hebben we het nu alleen nog maar over nieuwe vlaggenschepen. De Apple iPhone 8 en zijn grotere broer, de Apple iPhone 8 Plus, liggen sinds afgelopen week in de winkel. Qua specificaties zijn ze nagenoeg hetzelfde als de Apple iPhone X, welke over dezelfde A11 Bionic chipset beschikt. De chipset kan worden gezien als de motor van een telefoon. Hoe beter de chip, des te sneller de prestaties.

Snelheidsduivels

De Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus zijn dus krachten om mee rekening te houden. Vlak echter ook de Samsung Galaxy Note 8 niet uit. Deze nieuwe phablet wordt onder de motorkap immers aangestuurd door de razend snelle Exynos 8895 chipset. Deze is door Samsung zelf geproduceerd en dus vlekkeloos afgesteld voor optimale prestaties. Alhoewel beide toestellen natuurlijk gigantisch verschillen, zou je nog wel voor de keuze voor één van de twee kunnen staan. In dat geval helpt de vandaag gepubliceerde video van PhoneBuff je vast en zeker. In bovenstaande video valt namelijk te zien hoe snel beide telefoons zijn. Voordat we aan de uitslagen beginnen, dien je het een en ander te weten over de specifaties van beide toestellen.

Waar wordt op getest?

Zoals gezegd beschikken zowel de Apple iPhone 8 Plus als Samsung Galaxy Note 8 over gigantisch snelle processoren. Dit komt mooi uit wanneer je bijvoorbeeld een app opstart: bij telefoons met langzame processors duurt dit relatief lang. Verder is ook het werkgeheugen van belang. Meer werkgeheugen (RAM) houdt in dat je sneller eerder geopende apps kunt opstarten, aangezien ze nog in je RAM-geheugen te vinden zijn. Uit bovenstaande video blijkt dat de Apple iPhone 8 Plus drie seconden sneller is qua de app-test. Hierbij opent de onderzoeker enkele vooraf geselecteerde apps en meet hoelang de telefoons over de hele rits doen. De tweede test stelt het RAM-geheugen op de proef en kijkt hoe snel de hiervoor geopende apps weer opstarten.

De uitslag

De eerste test wordt gewonnen door de Apple iPhone 8 Plus. De tweede test wordt echter binnengesleept door de Samsung Galaxy Note 8. Voor welke telefoon je dus moet gaan, zouden wij niet laten afhangen van snelheid: beide toestellen zijn belachelijk snel.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones