iPhone 8 model versus iPhone 7

iPhone 8 model versus iPhone 7

Vandaag worden we vanuit Weibo getrakteerd op prachtige beelden van en 3D iPhone 8 model. We zien een model van het toestel versus de iPhone 7. Het ontwerp verschilt vooral op het gebied van camera en natuurlijk beeldscherm.

Via KK Sneak Leaks worden we vandaag getrakteerd op nieuwe iPhone 8 beelden. Zoals je weet werkt Apple aan drie nieuwe vlaggenschepen voor 2017. Naast de nieuwe iPhone 7s lijn verwachten we een ultra premium model ter ere van het 10 jarig bestaan van de iPhone. Bijna iedereen spreekt van de iPhone X, anderen noemen het toestel iPhone X.

iPhone 8 versus iPhone 7

Via twitter zien we de prachtige foto’s van de beide toestellen. Het is onduidelijk of de getoonde dummy daadwerkelijk een realistisch model is voor de iPhone 8. Zoals bij alle geruchten moeten we het met een korreltje zout nemen. Toch toont het model veel overeenkomsten met wat er tot nu toe al gelekt is.

iPhone 8 model vs iPhone 7

De dummy iPhone 8 heeft dezelfde afmetingen als de iPhone 7. Het toestel heeft echter een dubbele camera die verticaal is opgesteld. Verschillende bronnen menen zelfs dat de verticale opstelling betere foto’s mogelijk maakt in vergelijking tot een horizontale opstelling. Terwijl beide apparaten op elkaar liggen, zien we dat de afmetingen vrijwel gelijk zijn. De iPhone 8 lijkt wel iets dikker te zijn. Het krijgt dezelfde functies aan de onderkant, speaker en lightning connector. Slecht nieuws voor fans van de 3,5 mm koptelefoon aansluiting, deze mist ook bij het nieuwe toestel.

iPhone 8 model vs iPhone 7

Aan de voorkant van de dummy zien we pas echt verschillen. Het lijkt erop dat het beeldscherm de volledige voorkant van de smartphone zal innemen. De traditionele Touch ID is niet te zien. Het lijkt er dus op dat Apple het voor elkaar heeft gekregen de Touch ID te verwerken in het beeldscherm. Iets dat Samsung niet lukte, waardoor de Zuid-Koreaans fabrikant op het laatste moment nog een andere plek moest bedenken voor de vingerafdrukscanner op de Galaxy S8.

iPhone 8 model vs iPhone 7

Laatste geruchten en nieuws iPhones 2017

Het lijkt bijna vast te staan, dat Apple drie iPhones lanceert dit jaar. Analisten, rapporten en geruchten zijn het er over eens dat we twee premium smartphones zien als opvolging van de iPhone 7. Daarnaast lanceert het hippe Amerikaanse merk een ‘higher-end’ vlaggenschip dat wel eens 1.000 euro kan kosten, de iPhone 8 of X.

iPhone 8 iPhone X geekbench scoreMen verwacht dat Apple AMOLED beeldschermen gebruikt van Samsung. Er heerst enige onenigheid over het wel of niet edge-to-edge ontwerp van de iPhone. Veel geruchten gaan daar wel vanuit, terwijl andere rapporten moeilijkheden melden bij de fabricage van de gebogen panelen. Zij denken eerder aan 2.5D gebogen beeldschermen. Zoals het er naar uit ziet lukt het Apple, in tegenstelling tot Samsung, wel om de Touch ID te verwerken in het beeldscherm. Mocht het niet lukken, dan zien we een vingerafdrukscanner op de achterkant van de nieuwe telefoon.

De prestaties van de nieuwe iPhone 8 zullen die van de iPhone 7 Plus overtreffen. Volgens bijna alle rapporten krijgen de iPhones uit 2017 stuk voor stuk 3 GB werkgeheugen of meer. Daarnaast zijn de prestaties van de nieuwe A11 processor nog beter. Recent werd een model gespot op Geekbench. De iPhone scoorde 4.537 bij single core en 8.975 bij multi core. Ter vergelijking de hoogst scorende Samsung Galaxy S8 scoort respectievelijk 2139 en 6874.

Apple flirt met Augmented Reality

Een grote vernieuwingen van de iPhone 8, kan wel eens augmented reality zijn. Tim Cook gelooft heilig in de AR techniek en nu er zijn al twee AR smartphones in omloop zijn, is het niet onlogisch dat de iPhone 8 hierover kan beschikken. Lenovo lanceerde vorig jaar al de Tango enabled Lenovo Phab 2 Pro. Business Insider meldt zelfs, dat Apple werkt aan de ontwikkeling van AR functies voor de camera app van de iPhone. Het bedrijf schijnt de technologie open te willen stellen voor app ontwikkelaars.

Helaas duurt het nog lang voordat het september is. Pas dan zien we de daadwerkelijke iPhone vlaggenschepen. Tot die tijd verwachten we dat de iPhone 8 geruchten alleen maar in hoeveelheid toenemen. Waarschijnlijk tot ongenoegen van Tim Cook, die de iPhone 7 verkopen ziet afnemen.

iPhone 8 model vs iPhone 7

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones