‘iPhone SE 2 in eerste helft 2018 onthuld’

‘iPhone SE 2 in eerste helft 2018 onthuld’

Over een paar maanden krijgen we opnieuw een Special Edition van de iPhone te zien. Apple heeft naar verluidt plannen om vóór de zomer van 2018 de iPhone SE 2 te introduceren. Details over de specificaties zijn jammer genoeg niet bekend.

Dat schrijft de Koreaanse krant CENS.

Wie herinnert zich maart 2016 nog? Toen maakten we kennis met een gloednieuwe smartphone van Apple: de iPhone SE. Hij had het welbekende sandwich design dat we kennen van de iPhone 4 tot en met iPhone 5s, maar de specificaties van de iPhone 6s. Het was volgens Apple een speciale editie of Special Edition. Dan weet je direct waar de letters SE voor staan.

Nieuwe doelgroep

De ruim anderhalf jaar oude iPhone SE krijgt een opvolger, zo meldt de Koreaanse krant CENS op basis van anonieme bronnen. Het vlaggenschip zou in de eerste helft van 2018 worden gelanceerd, vlak voordat de zomer van start gaat. Details over de specificaties van het vlaggenschip kent de krant niet. Naar verluidt krijgt hij wederom een 4 inch scherm en heeft hij wederom het vermaarde sandwich design. Grote verschil is dat hij nieuwere componenten krijgt om zich te kunnen meten aan de hedendaagse telefoons. Zo hebben we reeds geruchten gehoord over een A10 Fusion Chip met 2 GB RAM, 32 GB of 128 intern geheugen, een 12 en 5 megapixelcamera en 1700 mAh batterij.

Met de introductie van de iPhone SE 2 zou Apple een nieuwe strategie ontvouwen. De huidige telefoons van het Amerikaanse technologiebedrijf zijn gericht op de welvarende Westerse consument. Zo kost de iPhone 8, het nieuwste model van Apple, ten minste 809 euro. En als je het helemaal zot wil maken, kun je ook de iPhone X met 256 GB intern geheugen kiezen. Dan ben je maar liefst 1.329 euro kwijt.

Deze doelgroep zet Apple weliswaar niet overboord -zij brengen immers het geld in het laatje. In plaats daarvan richt het bedrijf zich op consumenten in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Zou zouden dolgraag met een iPhone willen rondlopen, maar kunnen dat simpelweg niet betalen. Voor hen zijn toestellen als de iPhone 8 veel te duur om aan te schaffen. De iPhone SE 2 moet het betaalbare alternatief worden voor deze potentiële klanten. Het toestel zou door het Taiwanese technologiebedrijf Wistron gemaakt worden in India, waar een groot deel van de nieuwe doelgroep rondloopt. Ook klanten uit Westerse landen die liever met een compacte telefoon rondlopen is de iPhone SE 2 een interessant toestel vanwege zijn 4 inch grote scherm.

Geruchten over een iPhone SE 2 gaan al langer de ronde. Zo hoorden we eerder dat het compacte toestel dit jaar al gelanceerd zou worden. Daar bleek achteraf gezien helemaal niets van te kloppen. Het nieuwe toestel zou in maart 2018 uit de doeken gedaan worden door Apple, twee jaar na de originele iPhone SE.

iPhone SE

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones