Geen iPhone SE 2017 editie volgens Apple analist Kuo

iPhone SE

In een rapport aan beleggers meldt analist Ming-Chi Kuo zijn verwachtingen voor Apple. Hij verwacht dat de techreus zijn ‘budget’ iPhone SE niet jaarlijks zal vernieuwen. Reden hiervoor zijn kostenbesparing en het voorkomen van concurrentie met de jaarlijkse vlaggenschip iPhones.

Een Apple rapport dat bedoelt is voor investeerders, is in de handen gekomen van AppleInsider. Ming-Chi Kuo geeft in het rapport zijn verwachtingen voor Apple in 2016 en de toekomst. Ming-Chi Kuo is een Apple analist die het regelmatig bij het rechte eind heeft met zijn voorspellingen.

iPhone SE

In maart 2016 is de iPhone SE door Apple gelanceerd. Het toestel is de opvolger van de iPhone 5S. De SE is speciaal in de markt gebracht voor Apple liefhebbers die een kleiner scherm wensen. De iPhone SE heeft namelijk net als zijn voorganger de 5S een 4-inch beeldscherm. Een stuk kleiner dan bijvoorbeeld de iPhone 7 (4,7-inch) en de iPhone 7 Plus (5,5-inch). Ondanks het bescheiden formaat kan de iPhone SE zijn grote broer de iPhone 6s prima bijhouden. Beide smartphones beschikken over de A9 processor van Apple. De SE heeft een 12-megapixel hoofdcamera en 16 GB of 64 GB opslag en het toestel is al beschikbaar vanaf 489 euro. Bijna de helft van een iPhone 7.

iPhone SE

Levenscyclus iPhone SE langer

Analist Kuo verwacht dat Apple zijn iPhone SE niet elk jaar zal updaten. Het vermoeden van Kuo betekent dat er in 2017 geen nieuwe SE zal verschijnen. De analist meent dat Apple bewust kiest voor een langere levenscyclus van de voordelige iPhone. De motivering voor deze strategie van Apple ligt volgens hem in de druk om hoge brutomarges te handhaven en de kosten verbonden aan het marketen voor de verkoop van de iPhone SE. Daarnaast is de iPhone SE ook nog eens een interne concurrent van de iPhone 7.

Apple verbetert winstgevendheid

Volgens Kuo onderneemt Apple meer stappen voor de verbetering van winstgevendheid. Naast het verlengen van de levenscyclus van de iPhone SE wordt de bruto marge ook gestimuleerd door de druk op leveranciers te vergroten. Hoewel Apple bij grote leveranciers als Samsung en TSMC weinig heeft te eisen, zullen kleinere leveranciers hier zeker de gevolgen van voelen zegt Kuo.

Voorspellingen verkopen 2016

De analist verwacht dat Apple dit kwartaal 40 tot 50 miljoen iPhones zal verkopen. Een lichte daling in vergelijking tot de 51,2 vorig jaar. Een daling door verminderde vraag vanuit China en conservatieve verkoop van de 4,7-inch iPhone. Hij verwacht in het eerste kwartaal van 2017 ook een lagere afzet, 35 tot 40 miljoen in vergelijking tot 40,4 een jaar eerder.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones