iPhone SE is topfavoriet onder consumenten

iPhone SE is topfavoriet onder consumenten

Niet het Apple paradepaardje, de iPhone 7, is het meest geliefd onder consumenten, maar de kleinere iPhone SE steelt de harten van consumenten. Na deze compacte alleskunner treffen we op nummer twee een toestel van rivaal Samsung, waarna nummer drie weer wordt ingenomen door een Apple telefoon. Benieuwd naar de gehele lijst? Lees mee!

iPhone SE is topfavoriet

In een jaarlijks onderzoek dat wordt uitgevoerd door de American Customer Satisfaction Index (ASCI), blijkt dat eigenaren van de Apple iPhone SE het meest tevreden zijn over hun smartphone. De nummer één wordt op de voet gevolgd door de Samsung Galaxy S6 Edge Plus en de iPhone 7 Plus. Een interessante top drie: één zeer compact telefoon en twee redelijk grote telefoons. De test is uitgevoerd mei 2016 en april 2017 onder 36.000 Amerikaanse consumenten. Dit verklaart ook direct de afwezigheid van interessante toestellen zoals de LG G6 en Samsung Galaxy S8 in de lijst: ze waren simpelweg nog niet te verkrijgen.
David VanAmburg, werkzaam als directeur bij ACSI, zegt hierover dat consumenten steeds meer op zoek zijn naar compacte telefoons. Dit gaat tegen de koers van de telefoonindustrie in, waar grotere telefoons steeds meer de norm lijken te worden. Volgens VanAmburg vinden consumenten naast het geschikte handformaat van compacte telefoons, ook het prijskaartje gunstig. Hierachter schuilt een zeer simpel economisch principe: voor een compacte telefoon is minder schermoppervlak nodig, dus kost hij minder om te produceren. Dit vertaald zich in een gereduceerd prijskaartje voor de consument. De Apple iPhone SE is momenteel immers al voor een kleine 380 euro te verkrijgen. Een schijntje vergeleken bij grotere toestellen die veelal twee keer zo duur zijn.

Kanttekening

Uiteraard valt er op het onderzoek genoeg af te dingen. Zo is het onderzoek uitgevoerd onder enkel Amerikaanse consumenten. De VS is een markt waar Apple van origine zeer sterk aanwezig is en gunstige positie heeft. Samsung heeft het bijvoorbeeld lastig om zich te profileren in de Amerikaanse markt, terwijl het wél een grotere fabrikant is. Daarbij is de methode van onderzoek ook niet helemaal gevalideerd. Het bureau heeft namelijk de respondenten benaderd via e-mail, waarna het via een speciaal econometrisch model in de juiste verhouding is geplaatst. Hoe dit mechanisme precies werkt, heeft de marktonderzoeker niet bekend gemaakt.

Wie van jullie heeft een iPhone SE? Zo ja, kun je het enthousiasme onder Amerikaanse consumenten beamen? Laat het weten in de reacties.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones