iPhone toestellen duiken op in benchmark testen

iPhone toestellen duiken op in benchmark testen

Nog een paar uurtjes wachten en dan is het zo ver: de presentatie van de nieuwe iPhone toestellen is nabij. In naar deze presentatie bezoeken zowel de iPhone X als de iPhone 8 twee benchmark testen. Hierdoor zijn enkele specificaties al duidelijk vooraleer ze officieel worden.

De nieuwe iPhone line-up van 2017 gaat bestaan uit drie toestellen. Het nieuwe vlaggenschip gaat de naam Apple iPhone X dragen. Waar iedereen, inclusief wij, lange tijd dachten dat het nieuwe topmodel door zou gaan onder de noemer Apple iPhone 8 blijkt niets minder waar. De Apple iPhone 8 gaat namelijk de opvolger zijn van de Apple iPhone 7. Hierbij wordt het model van 2016 op diverse vlakken verbeterd en zou je dus kunnen stellen dat de iPhone 8 in feite de iPhone 7S is: geen grootschalige innovatie, maar wel subtiele verbetering. In aanloop naar de persconferentie die over twee uur begint lekken alle drie de toestellen uit middels benchmark testen. Benchmarks zijn als het ware testen voor telefoons waarbij de presentaties worden gemeten.

A11 chipset voor iPhone X

Gelukkig voor ons onthouden de testen welke specificaties ze onder ogen hebben gekregen en zodoende vormen ze altijd een goede bron van informatie voor ons. De Apple iPhone X heeft een bezoekje gebracht aan een bekende benchmark test waarbij onder andere de processor en werkgeheugen capaciteit zijn blootgegeven. Het nieuwe topmodel van Apple gaat aangedreven worden door de Apple A11 chipset. Deze zal bestaan uit zes kernen, oftewel hexa-core. Dit is een verbeterde versie van de Apple A10 Fusion chipset die je terugvindt in zowel de iPhone 7 als iPhone 7 Plus. De A11 chipset van de iPhone X krijgt hierbij ondersteuning van 3 GB aan werkgeheugen. Gezien het zeer gesloten ecosysteem van iPhones, iOS, zijn de toestellen veel efficiƫnter wat betreft hun specificaties dan Android toestellen.

Over de Apple iPhone 8

Dan nu over naar de verbeterde iPhone 7, oftewel de Apple iPhone 8. Ook dit toestel gaat worden aangestuurd door de nieuwe A11 chipset. Hierbij draait hij in de test direct op iOS 11, de nieuwste versie van het besturingssysteem dat eveneens op iPads draait. Het scherm van de iPhone 8 is onveranderd ten opzichte van de iPhone 7 en meet dus 750 bij 1334 pixels. Onder het scherm vind je naast de processor 2 GB aan werkgeheugen en 32 GB interne opslag. Grote mysteries bij zowel de iPhone 8 als iPhone X zijn de aanwezige camera’s. Volgens de geruchten worden de toestellen geleverd inclusief dual-camera opstelling. Of dit waar is, weten we over een paar uur.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones