Is een iPhone X banklening ook geen een idee voor de ING?

Is een iPhone X banklening ook geen een idee voor de ING?

In Amerika is Apple in gesprek met Goldman Sachs om Apple klanten aan een goedkopere lening te helpen voor hun iPhone X. Nu rekenen Amerkanen hun premium iPhone vaak af met de relatief dure credit card. Aangezien de telefoonleningen in Nederland onder de Wft regels vallen is een dergelijke telefoonlening natuurlijk een prima idee voor de ING.

Volgens de Wall Street Journal is Apple in gesprek met zakenbank Goldman Sachs. De Amerikaanse premium smartphone fabrikant wil haar gebruikers helpen aan een goedkopere iPhone X financiering. Amerikanen die het vlaggenschip willen kopen kunnen met deze banklening geld besparen. De rente op een 1.000 dollar creditcard lening is namelijk hoger dan de rente die Goldman Sachs zal vragen. Dankzij de samenwerking kan een flinke debetrente worden ontweken. Het schept misschien wel een mogelijkheid voor Apple tot veel meer klanten. Nieuwe klanten de op deze manier alsnog de geplaagde iPhone X kopen. Aangezien wij in Nederlands voor dure smartphones te maken hebben met de Wet op het Financieel Toezicht (Wft) is het voor banken natuurlijk slechts een kleine stap om ook telefoonleningen aan te bieden.

Is de iPhone banklening ook een goed idee voor de ING?

iPhone X

Banklening voor de iPhone X

De iPhone X heeft indrukwekkende verkoopcijfers laten zien in de vakantie periode eind 2017. Toch vallen de verkoopcijfers van het jubileum vlaggenschip van Apple tegen. Afgelopen maand bleek dat de Amerikaanse fabrikant de orders voor iPhone X onderdelen heeft gehalveerd. Deze week meldt de Wall Street Journal dat Apple in gesprek is met Goldman Sachs voor een iPhone X lening bij de zakenbank. In Amerika worden de 1.000 dollar kostende telefoons regelmatig middels een credit card krediet gekocht. Dergelijke kredieten kosten veel meer geld dan een lening bij de bank. Met de eventuele samenwerking tussen Apple en Goldman Sachs besparen potentiële iPhone X kopers flink wat geld.

In Nederland kost het jubileum vlaggenschip ongeveer 1150 euro. Dat bedrag moet je in één keer afrekenen of je koopt het vlaggenschip via een iPhone X abonnement. Sinds 2017 gelden de Wft regels en het gevolg daarvan is dat je als potentiële Apple iPhone eigenaar moet aantonen dat je de kosten kunt dragen. Daarnaast worden leningen boven de 250 euro geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Nu de telefoonlening net zoals een banklening onder de Wft regels vallen is het voor banken slechts een kleine stap om zich in deze branche te mengen.

Zal ING net als Goldman Sachs met Apple in gesprek gaan voor een Nederlandse variant van de iPhone X banklening?

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones