iPhone X-bezitters klagen over vastzittend haar

iPhone X-bezitters klagen over vastzittend haar

Apple iPhone X-bezitters klagen op internet over haar dat vast komt te zitten in de inkeping, aan de bovenkant van het toestel. Enkelen bestempelen dit als een designfout van Apple.

Even een luchtig nieuwtje tussendoor. Diverse iPhone X-bezitters beklagen zich op internet namelijk over het gegeven dat hun haar vast komt te zitten in het toestel. Hierbij is de inkeping aan de bovenzijde, ook wel aangeduid als ‘notch’, de boosdoener. De iPhone X beschikt over een zogenoemd ‘edge to edge’ beeldscherm waarbij vrijwel de gehele voorzijde bedekt is. Enkel aan de bovenzijde, waar de TriDepth-camera geplaatst is, is een inkeping. Precies in deze speling van enkele millimeters komt het haar van enkele bezitters vast te zitten.  Op diverse online fora zoals Reddit verzamelen gebruikers om zich te beklagen over dit gegeven. Veelal wordt hierbij aangegeven dat het een designfout betreft. Apple zelf heeft nog niet gereageerd.

iPhone X

Over de Apple iPhone X

De Apple iPhone X is dé bekroning van tien jaar aan iPhones. In 2007 presenteerde wijlen Steve Jobs de eerste in de collectie. Dit toestel zou het symbool worden van een generatie en eigenhandig een nieuwe industrie aanboren: namelijk die van smartphones. Daarvoor waren ook al smartphones in de omgang, maar deze waren bij lange na niet zo populair als de iPhone. Terug naar de iPhone X kunnen we stellen dat dit toestel één van de spannendste versies ooit is. Zo is het design compleet op de schop gegaan en bestaat hij vrijwel compleet uit glas. De gehele voorzijde wordt bestreken door een AMOLED-paneel met een diagonaal van 5.8″. Dit scherm beslaat ruim 80 procent van de voorzijde en is met zijn resolutie van 1125 bij 2436 pixels haarscherp.

Razendsnel, VR-ondersteuning en VR

Dankzij de glazen behuizing wordt draadloos opladen eveneens tot de mogelijkheden. Enige nadeel van deze materiaalkeuze is dat het nogal gladjes aanvoelt. Zodoende glipt het toestel snel uit je handen. Onder de motorkap wordt de iPhone X aangedreven door de A11 Bionic chipset. Dit is de snelste processor ooit gemaakt en biedt ondersteuning voor Augmented Reality-mogelijkheden (AR). Zo hebben partijen als IKEA apps op de markt gebracht welke deze functionaliteit benutten. Zo kun je met de iPhone X kijken hoe een stoel van de Zweedse meubelgigant in jouw interieur past. Verder is de iPhone X natuurlijk uitgerust met Face ID, oftewel gezichtsontgrendeling. Zodoende kun je het toestel ontgrendelen simpelweg door even in je voorste camera te kijken.

Al dit moois heeft echter wel een prijskaartje. Voor het instapmodel met 64 GB opslag geldt een adviesprijs van 1159 euro. Voor de variant met 256 GB opslag ben je maar liefst 1329 euro kwijt.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones