‘iPhone X kost 345 euro om te maken’

‘iPhone X kost 345 euro om te maken’

De telefoonindustrie is in de ban van de iPhone X. Nadat hij afgelopen week werd aangekondigd was onderwerp van gesprek toch veelal de forse adviesprijs. Om de nieuwste Apple telefoon in huis te halen betaal je maar liefst 1159 euro. De productiekosten liggen hierbij flink lager. Telecominsiders uit China hebben berekend dat de productie van een iPhone X 412 dollar kost, omgerekend dus 345 euro.

Apple had afgelopen week diverse verrassingen voor ons in petto. Tijdens een speciaal evenement in het Steve Jobs theater onthulde het bedrijf maar liefst drie nieuwe telefoons. De Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus zijn hierbij directe opvolgers van de vorig jaar verschenen iPhone 7. De Apple iPhone X is hierbij hét nieuwe vlaggenschip. Hij valt voornamelijk op dankzij zijn grote schermoppervlak, fraaie behuizing en innovatieve functies. Zo beschikt het toestel over Face ID waardoor je hem kunt ontgrendelen door simpelweg even in je voorste camera te kijken. Over het algemeen wordt het toestel goed ontvangen, al zijn velen enigszins verbaasd over de hoge aanschafprijs. Voor het basismodel dien je immers 1159 euro op tafel te leggen. De uitgebreidere variant met 256 GB interne opslag kost zelfs nog meer: 1329 euro.

iPhone X

Hoge aanschafprijs

Voor velen zal deze aanschafprijs wellicht een obstakel vormen. Onderzoekers uit China waren benieuwd naar hoeveel de productie van dit toestel feitelijk kost en kwamen daarbij met de volgende conclusie. Als je alle prijzen van de interne componenten bij elkaar optelt kost de fabricage van een Apple iPhone X met 64 GB interne opslag 412 dollar. Dit is omgerekend zo’n 345 euro. Hierbij gaat men wel uit van de omgerekende dollar prijzen. In de Verenigde Staten is het toestel hierbij sowieso goedkoper dan bij ons. Amerikanen dienen immers 999 dollar voor het toestel te betalen. De hogere adviesprijs voor ons in Nederland komt door diverse belastingen die Apple nog dient af te dragen. We dienen hierbij wel te zeggen dat er meer komt kijken bij de totstandkoming van een telefoon dan enkel onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek, personeel betalen en allerhande logistiek.

Over de Apple iPhone X

De Apple iPhone X is vrijwel één en al scherm. De voorzijde bestaat hierbij voor bijna 83 procent uit het schitterende OLED-beeldscherm. Dankzij het grote schermoppervlak is de vingerafdruksensor verdwenen. In plaats hiervan ontgrendel je het toestel door middel van de Face ID functie: eventjes in je voorste camera kijken en klaar. De telefoon zit verder vol slimmigheden zoals scherm activatie wanneer je hem oppakt. Onder de motorkap is hij bovendien voorzien van de Apple A11 Bionic chipset: de snelste processor tot nu toe. De Apple iPhone X verschijnt op 3 november in ons land. Tot die tijd kun je hem alvast vooruitbestellen.

 

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones