‘iPhone X wint aan marktaandeel’

iPhone X

De iPhone X wint aan marktaandeel, zo concludeert onderzoeksbureau Kantar. Vooral in China en Groot-Brittannië doet het vlaggenschip uitstekende zaken. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar Apple marktaandeel moest inleveren.

Uit recent marktonderzoek van Kantar Worldpanel blijkt dat de Apple iPhone X het goed doet. Met name in China wint het toestel aan terrein. Afgelopen november kwam hij uit en in deze maand behaalde hij in stedelijk China een marktaandeel van 6 procent. Daarmee is hij de bestverkochte telefoon van de maand. Opvallend hierbij is dat vooral voormalig Huawei-, Vivo- en Xiaomi-bezitters de overstap naar het nieuwe Apple geesteskind maken. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Europa en de Verenigde Staten, waar voornamelijk huidige Apple-klanten hem aanschaften. Over de VS gesproken, in het land van president Donald Trump daalde het iOS marktaandeel tot 40 procent. In Europa bedroeg het marktaandeel zo’n 23 procent, zo valt te lezen in het onderzoeksrapport.

‘Apple populair in China’

Dit in tegenstelling tot China waar Apple inmiddels een kwart van de markt naar zich toetrekt. Met name jonge Chinezen lopen warm voor Apple telefoons. Ook in Groot-Brittannië doet het bedrijf goede zaken. Momenteel bezit Apple immers maar liefst bijna 50 procent van de smartphonemarkt. Zodoende is Apple een stuk populairder dan Samsung aan de andere kant van de Noordzee. Wel worden de iPhone 8 en iPhone 8 Plus over het algemeen beter verkocht dan de iPhone X. Exacte cijfers meldt Kantar niet in het onderzoek. Wel vermeldt men dat de Samsung Galaxy S8 momenteel op de zesde plek in de Verenigde Staten staat als het gaat om verkoopcijfers. Dit is naar onze mening enigszins logisch, aangezien dit toestel alweer bijna een jaar oud is. Dit in tegenstelling tot de drie Apple-toestellen die in de maanden september en november uitkwamen.

iPhone X

Apple iPhone X specificaties

De Apple iPhone X is een opvallende verschijning dankzij zijn grote schermoppervlak. Het AMOLED-paneel neemt immers maar liefst ruim 80 procent van de voorzijde in beslag. Zodoende is er geen plek voor een vingerafdrukscanner, welke daarom achterwege is gelaten. In plaats daarvan ontgrendel je het toestel met Face ID, oftewel gezichtsontgrendelingstechniek. De Apple iPhone X wordt aangedreven door de A11 Bionic chipset en is zodoende razendsnel. Ook qua fotokwaliteit zit je goed bij het nieuwe vlaggenschip. Aan de achterzijde is een dubbele camera geplaatst met resoluties van 12 megapixels. Zodoende maak je schitterende portretfoto’s dankzij de speciaal toegevoegde modus. De selfie-camera heeft een 7 megapixelresolutie.

De Apple iPhone X is verkrijgbaar vanaf 1159 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones