‘iPhone X wordt aangestuurd door hexa-core...

‘iPhone X wordt aangestuurd door hexa-core...

Morgen is het zo ver. Dan wordt de nieuwe iPhone, die vermoedelijk doorgaat onder de naam Apple iPhone X, aangekondigd. Volgens de meest recente informatie gaat dit toestel zijn rekenkracht halen uit de nieuwe Apple A11 processor welke over zes kernen beschikt.

Morgen rond zeven uur in de avond begint Apple met een nu al legendarische persconferentie. In het nieuw gebouwde Steve Jobs theater kondigt het bedrijf maar liefst drie nieuwe telefoons aan. Waar we eerst dachten dat de iPhone 8 het nieuwe vlaggenschip zou worden, blijkt dit de iPhone X te zijn. Diverse enthousiaste ontwikkelaars maken namelijk melding van diverse bestanden in de code van de nieuwe iOS 11 software waarin de volledige line-up van morgen alvast uit de doeken gedaan wordt. Het nieuwe topmodel heet de iPhone X. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus worden hierbij verbeterde versies van de huidige iPhone 7 en iPhone 7 Plus. In aanloop naar de presentatie van morgen hebben wij al veelvuldig over deze toestellen geschreven.

Heca-core processor onder de motorkap

Volgens diezelfde ontwikkelaars gaat de Apple iPhone X aangedreven worden door de Apple A11 chipset. Deze processor bestaat uit zes kernen die geklokt zullen zijn op snelheden van 2.2 en 1.8 GHz. De hexa-core processor bestaat uit kernen die ieder op hetzelfde moment actief kunnen zijn en individueel aangestuurd kunnen worden. Zodoende moet de iPhone X de snelste telefoon ooit worden in het Apple assortiment. Naar verluidt krijgen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus een verbeterde versie van de A10 chipset, waarmee de huidige toestellen worden aangedreven, onder de motorkap. Qua interne opslag en beschikbaar werkgeheugen tasten we momenteel nog enigszins in het duister.

Over de Apple iPhone X

De afgelopen maanden hebben we bijzonder veel iPhone X nieuws voorbij zien komen. De Apple iPhone X krijgt naar verluidt de beschikking over een volledig edge-to-edge beeldscherm met minimale aanwezigheid van schermranden. Hierdoor krijg je een groot schermoppervlak tot je beschikking waardoor films kijken en games spelen een nieuwe dimensie met zich meekrijgen. Verder lijkt het erop dat de Touch ID functie ofwel gaat verdwijnen, ofwel naar de achterzijde verhuizen. Dankzij het grote scherm aan de voorzijde is er immers geen ruimte meer voor een dergelijke scanner. In plaats daarvan krijgt de nieuwe iPhone de zogenaamde Face ID functie mee. Deze functie maakt een 3D map van je gezicht en registreert zo wie zijn ‘baas’ is. Waar je voorheen dus je toestel ontgrendelde met behulp van je vingerafdruk, doe je dat nu door simpelweg je camera in te kijken. Over de mogelijke adviesprijs van het toestel gaan de wildste verhalen. Prijzen van rond de 1000 dollar worden niet geschuwd.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones