iPhone XS Max is erg goed, Huawei P20 Pro net iets beter

iPhone XS Max is erg goed, Huawei P20 Pro net iets beter

Het is officieel bekend. De iPhone XS Max is de beste dual camera smartphone van dit moment. De allerbeste camera telefoon is echter nog altijd de Huawei P20 Pro. Dit vlaggenschip heeft natuurlijk een groot voordeel: drie hoofdcamera’s.

De premium iPhone XS Max is een van de beste camera telefoons van dit moment. Wanneer je dit toestel koopt kun je de compact camera gerust thuis laten. DxO Mark test al jaren camera’s en is een gerenommeerde smartphone camera test site. De onderzoekers hebben de dure iPhone XS Max aan de tand gevoeld en beoordelen het krachtige vlaggenschip met een monster score van 105 punten. Daarmee ligt de Apple net iets achter de Huawei P20 Pro. De Chinese smartphone is met een score van 109 al meer dan een half jaar de beste camera smartphone in de markt.

iPhone XS Max scoort lager dan Huawei P20 Pro

iPhone XS Max DxO Mark score

De vlaggenschepen van Apple staan al jaren bekend vanwege de uitmuntende foto’s. Met de iPhone X maakte je al wonderlijk mooie foto’s en met de iPhone XS Max doet Apple daar een stapje bovenop. Beide iPhone XS vlaggenschepen hebben dezelfde camera setup. Je vindt twee 12 megapixel hoofdcamera’s die beide optisch gestabiliseerd zijn.

Het Apple vlaggenschip krijgt van DxO Mark een mega score van 105 punten. Op het gebied van foto’s scoort de iPhone XS Max zelfs 110 punten. De foto’s die je maakt met deze smartphone zien er dan ook prachtig uit. Apple heeft in september ook enkele nieuwe camera features geïntroduceerd. Je kunt met de nieuwe iPhones namelijk het bokeh effect zelf achteraf aanpassen en foto’s zijn haarscherp als je Smart HDR functie gebruikt.

iPhone XS Max beste dual camera smartphone

DxO Mark geeft de nieuwe iPhone de hoogste score als het gaat om dual camera telefoons. Daarmee staat het vlaggenschip net boven haar directe concurrenten de Samsung Galaxy Note 9 en de HTC U12+. De smartphone scoort echter lager dan de Huawei P20 Pro. In de beoordeling zegt DxO Mark het volgende over de iPhone XS Max.

Het hoogtepunt van de camera is de uitstekende videokwaliteit bij fel licht. Beelden die buiten op een heldere dag zijn opgenomen, tonen een zeer breed dynamisch bereik, levendige kleuren en een hoog detailniveau. Bovendien zorgt een zeer effectief beeldstabilisatie systeem ervoor dat het trillen van de camera tot een minimum wordt beperkt, waardoor de nieuwe iPhone een aantrekkelijke optie is voor elke mobiele video-shooter.

Onze testers waren ook blij met de kwaliteit van het stilstaande beeld bij fel licht, dat overal uitstekend is. De belichting van buitenafbeeldingen is meestal perfect, de details zijn hoog en de kleuren aangenaam.

Als we een aspect van de camera zouden moeten kiezen dat verbeterd zou kunnen worden, dan is dat de zoomprestatie. Terwijl zoom is licht verbeterd ten opzichte van vorig jaar de iPhone X, iPhone XS Max zoom beelden tonen grof luminantie- ruis en minder gedetailleerd dan sommige high-end rivalen, zoals de Huawei P20 Pro en de Samsung Galaxy Note 9.

Bron: DxO Mark

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones