iPhone 7 bezitters horen sissend geluid bij zware taken

iPhone 7 bezitters horen sissend geluid bij zware taken

Meer en meer eigenaren maken melding van een sissend geluid wanneer de iPhone 7 wordt gebruikt voor zware taken. Er gaan zelfs verschillende filmpjes op Youtube rond waarbij je het gesis kan horen.

Het blijkt dat eerdere iPhone toestellen ook een dergelijk geluid maken. Toch is er nu bijzonder veel aandacht voor het sissen van de nieuwe iPhones. Misschien dat het ontploffen van verschillende Samsung Galaxy Note 7’s mensen iets alerter heeft gemaakt.

Sissend geluid

Sissend geluid iPhone 7

Op twitter volgen steeds meer meldingen van iPhone 7 toestellen die overdreven veel geluid produceren. Het probleem werd waarschijnlijk aan geslingerd door blogger Stephen Hacket. Hij postte een bericht op Twitter met de link naar Youtube. De link laat je een video zien zonder beelden maar je hoort een sissend geluid. Je ziet dus geen iPhone 7 en er is nogal wat omgevingsgeluid.

In het gesprek dat volgde op zijn post liet Hacket weten dat het geluid ontstaat aan de achterkant ter hoogte van het Apple logo. Hij vertelt ook dat Apple heeft aangeboden zijn toestel te ruilen.

iPhone 7

De nieuwste iPhone, de iPhone 7, beschikt over een A10 Fusion processor. De quad-core processor bestaat uit twee kernen voor zware taken en voor simpele taken zijn er ook twee. De combinatie van de kernen maakt het toestel energiezuiniger. Het geluid komt waarschijnlijk niet bij de processor vandaar maar van de RF-transmitter. Er is geen reden tot paniek en je hoeft echt niet bang te zijn dat je iPhone 7 in vlammen uitbarst.

Problemen eerste smartphones

Er zijn vaker klachten bij de lancering van een nieuwe smartphone. Vaak betreft het enkele toestellen die ook echt een defect hebben. Aangezien er in korte tijd miljoenen miljoenen iPhones verscheept worden kunnen er natuurlijk enkele kapotte toestellen tussen zitten. Zelfs bij ernstige zaken als de ‘antennagate’ van de iPhone 4 bleek het euvel snel opgelost.

Beter een maandje wachten?

De laatste tijd worden early adapters niet echt beloond voor hun snelle aankoop. Bij de Note 7 zagen we zelfs toestellen in vlammen op gaan. Nu blijken de iPhone 7’s te sissen. Misschien is het wel beter enig geduld te hebben voordat je een nieuw vlaggenschip aanschaft.

Voor de aankoop van het nieuwe Apple toestel moet je Nederland al geduld hebben. Mocht er echt iets met de toestellen zijn, dan zal Apple het probleem al wel opgelost hebben. Je kunt de iPhone 7 en iPhone 7 Plus nu bestellen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones