Is dit de HTC U12?

Is dit de HTC U12?

Volgens de laatste geruchten krijgt de HTC U12 een Snapdragon 845 processor en edge-to-edge beeldscherm met 4K-resolutie. Naar verluidt wordt het toestel ergens in de komende twee maanden aangekondigd.

Alhoewel het al tijden niet goed gaat met HTC, brengt men aankomend jaar wederom telefoons uit. Nadat vorig jaar de HTC U11 het levenslicht zag, welke als grootste verkooppunt de aanraakgevoelige zijkant heeft, is het dit jaar tijd voor diens opvolger. Dit toestel gaat logischerwijs door het leven als de HTC U12. Vandaag duikt het toestel op in een render, oftewel een computeranimatie gemaakt door telecominsiders. Zij baseren zich op geruchten en schetsen zodoende een mogelijk ontwerp. De render van vandaag laat een edge-to-edge display zijn. Derhalve lijkt HTC eindelijk overstag te gaan en dé trend van 2017 te omarmen. Vorig jaar passeerden vele telefoons met dergelijke grote schermverhoudingen de revue, waarbij de Apple iPhone X en de Samsung Galaxy S8 (Plus) de opvallendste waren.

Geen last van schermranden

Ook de HTC U12 gaat volgens de geruchten met een dergelijk scherm uitgebracht worden. Hierdoor veranderd de beeldverhouding van 16:9 naar 18:9. Groot voordeel is dat je op deze manier meer ruimte hebt voor de weergave van apps, films en games: er is simpelweg minder schermrand om mee rekening te houden. Consequentie is echter wel dat de vingerafdrukscanner vermoedelijk naar de achterzijde verhuisd. Een keuze die niet bij iedereen in goeden aarde valt. Sommigen vinden het immers vervelend om het toestel te ontgrendelen door middel van een scanner aan de achterzijde. Om deze kritiek te ontlopen, zou HTC er derhalve ook voor kunnen kiezen om een iris scanner in te bouwen. Zodoende kun je door middel van gezichtsherkenningstechnologie het toestel ontgrendelen.

Vermoedelijke HTC U12 specificaties

De render laat verder fysieke knoppen aan de zijkanten zien en een oplaadpoort aan de onderzijde. Een koptelefooningang lijkt te ontbreken. Helaas kunnen we de achterkant niet tonen, maar volgens de geruchten is hier een dubbele camera geplaatst. Dit lijkt ons logisch, aangezien vrijwel alle vlaggenschepen (en zelfs middenklassers in mindere mate) tegenwoordig met een dergelijke opstelling zijn uitgerust. Mogelijke resoluties zijn niet gegeven. Aan de voorzijde is één camera geplaatst met wederom een onbekende resolutie. Onder de motorkap krijgt de HTC U12 waarschijnlijk de beschikking over een Snapdragon 845, de nieuwste en beste processor uit de stal van Qualcomm. Hierbij krijgt hij naar verluidt ondersteuning van 6 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslag. Tot slot zou het beeldscherm van de HTC U12 zijn uitgerust met een 4K-resolutie.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones