Is dit de LG V20?

Is dit de LG V20?

Op internet zijn conceptfoto’s verschenen hoe de LG V20 er mogelijk uit komt te zien. Zo zijn onder meer een dubbele camera, een USB Type-C aansluiting en vingerafdrukscanner te zien. Ook het tweede scherm aan de voorzijde –die zijn voorganger ook had– is te zien. Het nog te verschijnen vlaggenschip is tot slot tevens met modulaire accessoires uit te rusten.

De foto’s zijn online geplaatst door Android Authority en Steve Hemmerstoffer, hoofdredacteur van de Franse techsite Nowhereelse.fr en op Twitter beter bekend onder de pseudoniem @Onleaks. Zij zeggen exclusieve informatie van anonieme bronnen te hebben ontvangen over de vormgeving en het design van de LG V20. Deze info hebben ze verwerkt tot de conceptfoto’s die je in dit artikel vindt.

Zo ziet de LG V20 er straks uit

Op dinsdag 6 september doet LG zijn nieuwste vlaggenschip de LG V20 uit de doeken, zo heeft het bedrijf reeds officieel bevestigd. Over de specificaties wil de Zuid-Koreaanse smartphonemaker nog niet al te veel kwijt. Zo verraadde LG dat het toestel onder meer wordt uitgerust met een dual-camerasysteem (zoals we dat onder meer van de LG G5 en Huawei P9 kennen), hij net als de LG V10 en LG X Screen een tweede scherm aan de voorzijde krijgt en dat hij wordt voorzien van een Hi-Fi 32-bit DAC voor een nog betere muziekervaring. Even verderop geef ik een overzicht van de geruchten over de specificaties zoals die nu op internet circuleert.

Het is de eerste keer dat we daadwerkelijk foto’s van de LG V20 onder ogen krijgen. Weliswaar conceptfoto’s die met een grafisch programma gemaakt zijn, maar desalniettemin geven ze een aardige indruk hoe het vlaggenschip er mogelijk uit komt te zien.

LG V20

Wat kunnen we hier uit opmaken? Om te beginnen zien we aan de voorzijde een tweede display dat boven het hoofdscherm is geplaatst. Hier kun je straks een zelfgeschreven handtekening plaatsen, maar ook bijvoorbeeld een snelkoppeling naar je favoriete apps en contacten of bedieningspaneel voor de mediaspeler. Het scherm heeft nagenoeg bijna geen randen of bezels. Aan de achterkant zien we een dubbele camera. Deze schieten twee verschillende foto’s en de software voegt beide samen tot één plaatje voor nog meer scherpte, detail en rijkere kleuren. De dubbele camera aan de voorkant is weggelaten. De grote cirkel is een vingerafdruksensor waar de aan/uitknop in geïntegreerd is. De volumeknoppen vinden we aan de linkerkant, net als bij de LG G5.

De anonieme bron stelt tegenover Android Authority en Steve Hemmerstoffer dat de LG V20 mogelijk met modulaire accessoires uitgebreid kan worden, zoals we dat van de LG G5 en Motorola Moto Z en Motorola Moto Z Force kennen. Hij durft dit echter niet met honderd procent zekerheid te zeggen. Zo is er op verschillende renders een knopje te zien waarmee de modules mogelijk ontkoppeld worden. Net als bij de LG G5 kan de onderkant naar verluidt losgemaakt worden om modules te plaatsen.

LG V20

Wat betreft de dimensies is de LG V20 volgens de tipgever nagenoeg gelijk aan zijn voorganger. Het toptoestel is naar eigen zeggen 7,7 millimeter dik, 159,5 millimeter lang en 78,1 millimeter breed. Al met al is het volgende vlaggenschip net iets smaller, wat wellicht te danken is aan de nagenoeg te verwaarlozen randen rondom het scherm. Het is een aanwijzing dat de LG V20 wellicht een 5.7 inch scherm krijgt. Tot slot zien we een USB Type-C aansluiting, enkele speaker en koptelefoonaansluiting aan de onderzijde.

Wat vinden jullie van het design?

Specificaties LG V20

De LG V20 krijgt naar verluidt een 5.7 inch display krijgt met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat is dezelfde beelddiagonaal en resolutie als de LG V10. Dat geldt ook voor het tweede scherm. Onder de motorkap heeft het nog te verschijnen vlaggenschip een upgrade gekregen. Zo maakt de Qualcomm Snapdragon 808 uit het model van vorig jaar plaats voor een Snapdragon 820 of Snapdragon 821. Dat houdt in dat deze uit vier kernen bestaat en gepaard gaat met een Adreno 530 GPU. Het werkgeheugen is en blijft 4GB.

Ook de camera’s zijn door LG aangepakt. De LG V10 had een 16 en 5 megapixelcamera, deze maken plaats voor een 21 en 8 megapixelcamera. Het gerucht ging dat de selfiecamera eveneens twee cameralenzen zou krijgen. Op de renders van Android Authority en Steve Hemmerstoffer is deze feature in geen velden of wegen te bekennen. Volgens hun bron heeft LG besloten om deze weg te laten.

Aan de onderkant vinden we een USB Type-C aansluiting, enkele speaker en 3.5mm audio jack. Tot slot weten we dat de LG V20 op Android 7.0 (Nougat) draait.

LG V20

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones