Is dit de Samsung Galaxy S8 Active?

Is dit de Samsung Galaxy S8 Active?

Samsung komt binnenkort met een nieuw vlaggenschip op de proppen: de Samsung Galaxy S8 Active. Dat is althans het gerucht. Eerder vertelde een medewerker van Samsung nog dat het toestel een verzinsel was, maar het lijkt er steeds meer op dat we hem op korte termijn te zien krijgen. De afgelopen weken zijn er tal van gelekte foto’s van het toestel opgedoken. Ditmaal is hij te zien in een hands-on video. Het lijkt om the real deal te gaan.

Ieder jaar lanceert Samsung een nieuw toestel in de Galaxy S-reeks. De laatste toevoegingen zijn de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus, die in maart van dit jaar uit de doeken werden gedaan. Naast de gewone uitvoering van deze dure high-end telefoons presenteert Samsung veelal ook een stootbestendige en waterdichte variant van haar vlaggenschip: de zogeheten Galaxy S Active toestellen. Dat doet de Zuid-Koreaanse smartphonemaker al sinds 2013, toen de Samsung Galaxy S4 Active verscheen.

Van de meest recente telefoons hebben we nog altijd geen Active-variant voorbij zien komen. Geruchten over het toestel horen we daarentegen al weken. In deze periode hebben we al tal van gelekte foto’s van de Samsung Galaxy S8 Active voorbij zien komen. Ditmaal maakt het vlaggenschip zijn debuut in een hands-on video. Daaruit blijkt dat Samsung met de traditie van voorgaande jaren breekt.

Samsung Galaxy S8 Active

De voorgangers van de Samsung Galaxy S8 Active leken vaak niet op hun duurdere tegenhangers. Zo hadden ze een dikke stootrand en integreerde Samsung een drietal fysieke knoppen aan de voorzijde. Dit jaar breekt Samsung mogelijk met deze designkeuze. Volgens de videomaker heeft de Galaxy S8 Active, net als het reguliere model, capacitieve knoppen aan de voorzijde in plaats van fysieke knoppen. Ook de flinterdunne randen van het scherm zien we terug bij de Galaxy S8 Active.

Helaas zit de vingerafdrukscanner nog altijd op dezelfde plaats, namelijk rechts naast de camera. Tot slot heeft de Galaxy S8 Active de militaire standaard MIL-STD 810G en komt hij met een reusachtige 4000 mAh batterij. MIL-STD 810G betekent dat hij zowel onder zeer warme als zeer koude omstandigheden trouw zijn werk blijft doen en dat hij bestand is tegen zout en zoet water, mist, zand, modder, vochtigheid, stof en flinke schokken.

De videomaker stelt dat de Galaxy S8 Active een stuk dikker is dan de Galaxy S8 en dat hij niet hetzelfde glas gebruikt voor het scherm. De overige specs zijn volgens hem gelijk aan de reguliere versie. Dat betekent dus dat hij onder meer een Infinity Display, 2,3 GHz krachtige Exynos 8895 processor, 4 GB RAM, 64 GB intern geheugen, een 12 en 8 megapixelcamera en diverse biometrische beveiligingsopties krijgt.

Broos

Een Active-uitvoering van de Galaxy S8 is in onze ogen van harte welkom. De Consumentenbond constateerde samen met een aantal Europese consumentenorganisaties dat de Galaxy S8 een broos design heeft. Voor de standaard valtest kreeg het vlaggenschip een dikke onvoldoende. Meestal wordt deze proef honderd keer uitgevoerd en gekeken wat de schade is. Bij de Galaxy S8 stopten de onderzoekers al na vijftig keer vallen. Het scherm was dusdanig toegetakeld dat de onderzoekers het onverantwoord vonden om de test voort te zetten. Toen ze de test herhaalden met een ander toestel kwamen ze tot dezelfde teleurstellende conclusie.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones