Is een smartphone verzekering wel nodig?

defecte-iphoneEen smartphone los kopen kost al gauw een paar honderd euro. De nieuwste iPhone kost bijvoorbeeld al gauw € 699,-. De meeste mensen hebben dit er niet voor over en kiezen dus voor een telefoon in combinatie met een abonnement. Is het nu wel of niet verstandig om je nieuwe telefoon te verzekeren?

Veel mensen betalen dubbelop bij een telefoon verzekering

Een telefoon moeten vervangen kan een dure hobby zijn. De meeste high end smartphones kosten honderden euro’s. Niet zo vreemd dus dat je hiervoor een verzekering afsluit. Een verzekering kost je vaak tussen de € 5,- en € 10,- per maand, afhankelijk van de waarde van je smartphone. Je bent dan vrijwel voor alles verzekerd en dat is wel zo’n prettig gevoel toch? Je moet er immers niet aan denken dat je nieuwste Samsung Galaxy op de grond valt en kapot is.

Maar wanneer heb je nu eigenlijk je verzekeringsmaatschappij nodig? In veel gevallen kan je namelijk ook gebruik maken van je inboedelverzekering of zelfs reisverzekering. Wanneer je telefoon kapot gaat in het buitenland en je hebt een aanvullende reisverzekering valt de schade in de meeste gevallen gewoon onder je reisverzekering. En als je telefoon kapot valt op de plavuizen van je woonkamer, kan je dit declareren bij je inboedelverzekeraar. Kortom, is het hebben van een aparte smartphoneverzekering wel nodig?

De consumentenbond heeft vorige week een artikel hierover geplaatst en eigenaren van smartphones hierop geattendeerd. Denk goed na bij het afsluiten van een verzekering of het wel nodig is. In de meeste gevallen hoef je namelijk niet eens gebruik te maken van deze verzekering.

De Consumentenbond kwam met een berekening waarin je als consument ongeveer 110 euro betaalt bij een smartphone met een waarde van 500 euro. Terwijl in veel vaakvoorkomende gevallen zoals diefstal of verlies verzekeraars vaak moeilijk doen of zelfs helemaal niet uitkeren.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones