Is dit de iPhone 7?

Is dit de iPhone 7?

Er is een dummy foto opgedoken waarop de iPhone 7 te zien zou zijn. De afbeelding –indien deze legitiem is– laat zien dat Apple aan zijn huidige design vasthoudt, maar wel enkele aanpassingen heeft aangebracht. Maar jah, is de foto echt of nep?

Van wie de foto afkomstig is, dat is onduidelijk. MacRumors, die de foto als eerste op internet publiceerde, was niet in staat om de authenticiteit ervan te achterhalen. De techsite waarschuwt dat het zo goed een gephotoshopte foto kan zijn, maar tegelijkertijd dat het een goede indicatie is welke weg Apple inslaat met de iPhone 7.

Zo ziet de iPhone 7 eruit

iPhone 7 dummymodelEven voor de duidelijkheid: het gaat hier om een foto van een dummymodel en niet de daadwerkelijke iPhone 7. Een dummy model is een niet-werkend, gefabriceerd model die een indicatie geeft hoe de iPhone er straks uit komt te zien. Meestal worden dergelijke modellen naar fabrikanten van smartphoneaccessoires gestuurd zodat zij alvast aan nieuwe toebehoren kunnen werken. Soms worden foto’s van dergelijke modellen online gezet.

De form factor van de vermeende iPhone 7 is identiek aan die van de iPhone 6S. De high-end smartphone behoudt zijn aluminium behuizing en mooi afgeronde hoeken. Ook de cameralens, flitser en microfoon zitten op dezelfde plaats, namelijk links boven in de hoek.

Maar er zijn ook enkele verschillen waar te nemen. Wat direct opvalt is dat de twee horizontale strepen aan de onder- en bovenkant verdwenen zijn. Dit zijn de antennebanden om een stabiele telefoonverbinding tot stand te brengen. Vergelijkbare strepen zien we ook terug bij diverse Android-toestellen, waaronder de HTC 10.  In plaats van de twee horizontale strepen heeft Apple ervoor gekozen om ze alleen rondom de randen te plaatsen. De ontwerpers hebben hier vast goed over nagedacht en dus is de kans klein dat het nieuwe designelement je belgenot aantast.

Als je goed kijkt zie je onderin nog drie kleine puntjes. Deze hebben dezelfde vormgeving als de Smart Connector die we bij de iPad Pro (12.9) en (9.7) terugzien. Het gerucht gaat al even de ronde dat de iPhone 7 uitgerust is met een Smart Connector, maar gisteren schreef een Japanse blog nog dat niet meer dan een verzinsel was. De foto die we vandaag zien doet ons echter het tegendeel geloven.

De Smart Connector zou gebruikt kunnen worden om de iPhone draadloos op te laden, maar ook om er een toetsenbord op aan te sluiten.

Wat verder opvalt aan de foto is dat de camera niet langer uitsteekt en dat de aansluiting voor de hoofdtelefoon weggelaten is. Misschien dat de Smart Connector nog een derde toepassing heeft: als audio-ingang.

iPhone 7 schets

Schematische schets

Naast het bovenstaande dummymodel verscheen er onlangs ook nog een schematische tekening waarop de dimensies van de iPhone 7 te zien zijn. Volgens deze tekening –die via Twitter is verspreid– is de nog te verschijnen iPhone 138,30 millimeter lang en 67,12 millimeter breed. Dat zijn exact dezelfde afmetingen die we bij de iPhone 6S terugzien. Over de dikte en het gewicht van de iPhone 7 zegt de schets jammer genoeg niks.

Specificaties iPhone 7

Als we de schets als uitgangspunt nemen, dan heeft de iPhone 7 een 4.7 inch Retina HD-display. Eerder hoorden we berichten over een 5.5 inch scherm, maar mogelijk is dat de iPhone 7 Plus of iPhone 7 Pro. Het gerucht dat de iPhone 7 een dubbele camera krijgt zoals bijvoorbeeld de Huawei P9 kan niet kloppen als de foto’s van het dummymodel legitiem zijn. Ook het gerucht dat de iPhone 7 een Smart Connector krijgt wordt met deze foto weer nieuw leven ingeblazen. Verder zou het nieuwe vlaggenschip volledig waterdicht zijn en beschikken over 2GB RAM, A10 chipset, M10 coprocessor en draaien op iOS 10.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones