Dit is ‘m dan: de Xiaomi Mi Max

Dit is ‘m dan: de Xiaomi Mi Max

De afgelopen week hebben ‘m al regelmatig voorbij zien komen op foto’s en Chinese commercials. Zoals verwacht heeft Xiaomi eindelijk zijn veelbesproken vlaggenschip vandaag officieel gepresenteerd: de Xiaomi Mi Max. Wij hebben foto’s en de specificaties voor je op een rij gezet.

In de reclamefilmpjes die afgelopen weekend verschenen, wordt de Xiaomi Mi Max geprezen –of de spot gedreven? Het zijn immers Chinese commercials– om zijn grote scherm. Het display heeft een beelddiagonaal van maar liefst 6.44 inch. Daarmee is de Mi Max officieel de grootste  phablet die momenteel in de winkels ligt. Leuke wetenswaardigheid: de naam Mi Max is bedacht door het publiek, niet door de fabrikant.

Xiaomi Mi Max

Specificaties Xiaomi Mi Max

De Xiaomi Mi Max wordt in drie uitvoeringen op de markt gebracht. Alle drie hebben nagenoeg dezelfde specificaties, de type processor, hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit verschillen onderling. Zo wordt het instapmodel aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 650 en heeft hij 3GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen. De duurdere variant heeft een iets krachtigere Qualcomm Snapdragon 652 CPU, 3GB RAM en 64GB aan opslagcapaciteit. De duurste uitvoering tot slot draait eveneens op de Snapdragon 652, maar heeft 4GB werkgeheugen in combinatie met 128GB intern geheugen.

Naast een reusachtig scherm onderscheidt de Mi Max zich door zijn krachtige batterij. Om zo’n groot scherm van energie te voorzien is dat geen overbodige luxe. De accu heeft een vermogen van maar liefst 4.850 mAh. Ongekend veel kracht voor een smartphone. De meeste phablets hebben een batterij waarvan de power varieert van ruwweg 2.700 mAh tot 3.500 mAh. De accu van de Mi Max bevat maar liefst 76% meer vermogen dan de batterij van de iPhone 6S Plus en 61% krachtiger dan Xiaomi’s eigen Mi Note.

Xiaomi Mi Max

Wat vinden we nog meer in de Xiaomi Mi Max? Om te beginnen een 16 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus, of kortweg PDAF. Aan de voorkant heeft Xiaomi een 5 megapixelcamera geplaatst met groothoeklens. Hiermee schiet je foto’s in een hoek van 85 graden. Ook een vingerafdruksensor ontbreekt uiteraard niet. Ook is er plaats van twee simkaarten. De phablet is slechts 7,5 millimeter dik en weegt 203 gram. Tot slot draait hij op Android 6.0 (Marshmallow) met daaroverheen Xiaomi’s eigen Androidschil MIUI 8.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Xiaomi Mi Max is verkrijgbaar in drie kleuren: zilver, grijs en goud. Of en wanneer de Mi Max naar Nederland komt is niet duidelijk. De prijzen zijn daarentegen wel bekend gemaakt. Het instapmodel gaat over de toonbank voor 1.499 yuan, omgerekend 200 euro. De duurste uitvoering is slechts enkele tientjes duurder: omgerekend zo’n 270 euro.  De middelste klasse kan voor jou zijn voor zo’n 230 euro.

Mocht je echt interesse hebben in de Xiaomi Mi Max en je hem wil importeren, houd er dan rekening mee dat er nog allerlei kosten bovenop komen (importheffing, transport, verzekering).

Xiaomi Mi Max

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding