Nokia 9 lijkt bevestigd: is dit hem?

Nokia 9 lijkt bevestigd: is dit hem?

Volgens vandaag gepubliceerde foto’s weten we nu hoe de Nokia 9 eruit gaat zien. Het toestel zal een Quad-HD display van 5.3 inch bevatten met dual-camera opstelling aan de achterzijde. Meer weten over dit toestel? Lees dan verder.

Nieuwe Nokia’s

HMD Global, de nieuwe licentie eigenaar van de Nokia merknaam, heeft ambitieuze plannen met het merk. De Chinese fabrikant is namelijk van plan zijn toestellen in maar liefst 120 landen uit te brengen. Tot nu toe zijn de Nokia 3, 5, 6 en Nokia 3310 aangekondigd. Het beste van alles is nog wel dat deze toestellen allemaal richting Nederland komen. Het wachten is voorlopig nog even op een nieuw Nokia toestel met vlaggenschip waardige specificaties. Dit toestel lijkt vandaag te zijn opgedoken: de Nokia 9. Of moeten we Nokia 8 zeggen? De naam blijft namelijk nog enigszins onduidelijk. Onze collega’s van de Franstalige website Frandroid hebben namelijk enkele foto’s van de vermoedelijke Nokia 9 0f 8 online gezet. Wat leren de foto’s ons over de specificaties van dit toestel?

Dual-camera opstelling

Ten eerste het meest opmerkelijke kenmerk. De Nokia 9 zal aan de achterkant beschikken over een dual-camera opstelling met bijbehorende resolutie van 13 megapixels. Deze twee camera’s worden begeleidt door eveneens twee flitser modules. Verder hebben we geen specificaties over de gebruikte lens of bijvoorbeeld diafragma, die houd je dus tegoed. Verder beschikt het toestel over een 3.5 mm audio-ingang. Dit zal voor velen een punt van verlichting zijn. Het is de laatste tijd immers een trend onder telefoonfabrikanten om hun toestel zonder fysieke audio-ingang te leveren. Dit wordt veelal gedaan omwille van water- en spatwaterdichtheid of simpelweg vanuit ruimte besparing perspectief. Over de Nokia 9’s eventuele weerbaarheid tegen water en stof is nog niets bekend.

Daarnaast beschikt het toestel over USB-C oplaadpoort. Het scherm lijkt te beschikken over een diagonaal van 5.3 inch met een bijbehorende resolutie van Quad-HD.  Daarnaast zou het toestel beschikken over Always-On-Display. Over de verdere specificaties is nog niet veel bekend, naast enkele geruchten. Volgens deze laatste geruchten zal de Nokia 9 beschikken over een Snapdragon 835 chipset met 4 GB aan werkgeheugen. Qua interne opslag heeft het toestel de beschikking over een ruime 64 GB. Uiteraard draait het toestel op Android, zoals alle Nokia-telefoons van tegenwoordig.

 

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones