Jubileum Xiaomi Mi 8 en Xiaomi Mi 7 op 31 mei officieel

Jubileum Xiaomi Mi 8 en Xiaomi Mi 7 op 31 mei officieel

Xiaomi verovert langzaam de wereld. Het merk was afgelopen kwartaal de vierde smartphone fabrikant van de wereld en daar blijft het niet bij. De nieuwste generatie Mi vlaggenschepen wordt op 31 mei gepresenteerd. Naast de Xiaomi Mi 7 zien we een speciale jubileum editie, de Xiaomi Mi 8.

De opvolger van de Xiaomi Mi 6 wordt op 31 mei gepresenteerd. Xiaomi liet afgelopen weekend al een teaser zien met een grote 8 en Shenzhen op de achtergrond. Naast het 8-jarig jubileum model verwachten we de Xiaomi Mi 7. Normaal gesproken lanceert het merk een normaal model en een Plus model. Dit jaar zien we in plaats van de 7 Plus de Xiaomi Mi 8.

Xiaomi Mi 7 renders

Xiaomi Mi 8

Ter gelegenheid van het 8 jarig bestaan van Xiaomi lanceert het merk op 31 mei een speciale jubileum editie. Eerst dacht men dat met de Xiaomi Mi 8, de Mi 7 kwam te vervallen. Toch zien we in de laatste lekken meerdere toestellen van verschillende grootte. We verwachten aan het eind van deze maand dan ook de Xiaomi Mi 8 en de kleinere Xiaomi Mi 7. Waarbij de Mi 7 gezien moet worden als het normale budget vlaggenschip en de Xiaomi Mi 8 kun je zien als een soort iPhone X. Het jubileum model wordt een meer geavanceerde versie van het basis model.

De iPhone X lijkt model te hebben gestaan voor het ontwerp. Want net zoals vele andere fabrikanten verschijnen de Xiaomi vlaggenschepen met een inkeping (notch) bovenin het beeldscherm. Aan de achterkant tref je net zoals bij het Apple vlaggenschip een verticaal gepositioneerde ovale cameraheuvel. De Xiaomi Mi 7 krijgt een vingerafdrukscanner aan de achterkant, maar de Mi 8 zou misschien zelfs alleen met 3D gezichtsherkenning zijn uitgerust. Het voordeel daarvan is dat het ontwerp nog strakker is zonder vingerafdrukscanner. Beide vlaggenschepen worden voorzien van de krachtige Snapdragon 845 processor van Qualcomm en daar kun je 6 of 8 GB aan werkgeheugen bij verwachten. Het camera duo van beide toestellen zal in staat zijn om prachtige foto’s te maken. De Xiaomi Mi Mix 2S scoorde namelijk al 90 punten volgens DxO Mark en bevind zich daarmee in de top van de camera smartphones. Voor beide Mi vlaggenschepen verwachten we enkele verbeteringen in de camera’s.

Verwachte specificaties

De Xiaomi Mi 8 wordt waarschijnlijk uitgerust met een grot 6,01 inch OLED beeldscherm met een notch. In die notch zitten de sensoren voor de 3D gezichtsherkenning van het toestel. Zoals je mag verwachten is de krachtbron de laatste Snapdragon 845 processor van Qualcomm met wel 8 GB aan werkgeheugen. Al die rekenkracht wordt van stroom voorzien door een 4.000 mAh accu. Het toestel is gemaakt van glas en het ontwerp heeft veel weg van de iPhone X. Het glazen paneel is doorzichtig en je mag verwachten dat het toestel tegen water kan. Het steeds populairder wordende draadloos opladen lijkt een mogelijkheid vanwege het glazen ontwerp. Er wordt gespeculeerd dat de smartphone een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm heeft. Een fysieke vingerafdrukscanner mist in ieder geval volgens de onderstaande beelden.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones