16 december 2014 door in Algemeen.

smartphonez-fanDe feestdagen komen er weer aan, dus de kop boven dit artikel verrast eigenlijk niet. Er worden flink wat meer smartphones geïmporteerd. Zo is er in oktober van dit jaar voor 1,2 miljard euro aan smartphones geïmporteerd. Volgens het CBS was dat vorig jaar om dezelfde tijd 29 procent minder, dat is meer dan een kwart. De laatste maanden hebben we dan ook mooie nieuwe toestellen zien voorbij komen, onder andere op de IFA-beurs in Berlijn.

Stijging

De grote stijging is volgens het CBS vooral te danken aan de introductie van vele nieuwe telefoons. De laatste maanden hebben we flink wat nieuwe telefoons voorbij zien komen en met het CES en het Mobile World Congress op komst zullen we nog flink verrast worden.

In de eerste tien maanden van dit jaar werden er voor bijna 7,3 miljard euro smartphones ingevoerd. In heel 2013 was het totale aantal bijna 8,7 miljard. In 2007 was dat nog maar voor 3,4 miljard. We zijn dus benieuwd waar het totale aantal van 2014 op uit zal komen.

Niet alleen Nederland

Niet al die telefoons komen in Nederlandse handen, eigenlijk maar een vijfde. Eventueel wordt er nog wat bewerkt, maar de rest van de toestellen worden verder Europa in vervoerd. De meeste telefoons komen uit China, zo’n driekwart. In 2007 was dat nog maar de helft.

Leuk toch, zo’n Samsung-toestel onder de kerstboom? Of toch maar de iPhone 6?

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones