Kill switch

killswitchEindelijk lijkt het zover dat de smartphone fabrikanten het eens zijn over de ‘kill switch’. Met de kill switch zou men de smartphone op afstand kunnen blokkeren. Het ziet er naar uit dat telefoons die na juli 2015 verkocht worden uitgerust zullen zijn met deze feature.

Men zou niet alleen de smartphone op afstand kunnen blokkeren, maar het wordt ook mogelijk om het apparaat op afstand te wissen. Voor de iOS en Android hebben Apple en Google al soortgelijke opties, hoewel deze dan eerst ingesteld moeten zijn. De overeenkomst tussen de topfabrikanten en enkele belangrijke telecomproviders verhelpt echter niet dat gebruikers eerst enige opt-in handelingen moeten verrichten.

Andere fabrikanten als Samsung, Nokia, HTC, Micorsofy, Motorala, Huawei en enkele Amerikaanse telecomproviders scharen zich achter het idee. Smartphones zijn erg gewild onder dieven en vaak onderwerp van diefstal. Heel handig is het dus dat als je straks dan toch het slachtoffer bent van diefstal je smartphone op afstand kan blokkeren én wissen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones