Klant krijgt ontplofte iPhone 7 in brievenbus

iPhone 7 met vlammen

We kennen inmiddels allemaal het verhaal van de Samsung Galaxy Note 7 die spontaan vlam kan vatten. Samsung is kennelijk niet de enige die ontvlambare smartphones verkoopt. Via het Amerikaanse forum Reddit stuiten we op een foto van een iPhone 7 die volledig uitgebrand is. De redditor zegt dat hij zijn vlaggenschip op deze manier op zijn deurmat kreeg.

Samsung kampt momenteel met een behoorlijke crisis. Toen het in augustus de Samsung Galaxy Note 7 onthulde, had de smartphoneproducent grootse verwachtingen van het toestel. Het moest hét vlaggenschip van 2016 worden dat de concurrentie omver zou blazen. En qua specificaties presenteerde de Zuid-Koreaanse telefoonmaker inderdaad een beest van een toestel. Maar wel een beest met één onvolkomenheid: een verkeerd ontworpen batterij gooide roet in het eten. En hoewel deze serie slechts bij een handjevol toestellen was geconstateerd –naar eigen zeggen minder dan 0,1% van alle verkochte toestellen– nam Samsung geen enkel risico en riep alle klanten op hun telefoon retour te sturen voor een nieuw exemplaar. Tot op heden zijn er enkele tientallen gevallen bekend waarbij de Galaxy Note 7 daadwerkelijk is ontploft.

Ontplofte iPhone 7

Het is de ergste nachtmerrie voor iedere smartphonefabrikant. Maar Samsung staat mogelijk niet alleen. Apple ligt momenteel eveneens onder vuur. Zo lezen we op Reddit het verhaal van iemand die een iPhone 7 had besteld. Toen de koerier bij hem langskwam om het pakketje te bezorgen, maakte hij het snel open. Een gevalletje ‘vol verwachting klopt ons hart’ zullen we maar zeggen.

Maar wat hij toen zag overtrof zijn stoutste dromen. Zijn iPhone 7 zag zwart van de roet, en dat was niet van de matzwarte kleur die hij besteld had. Apples vlaggenschip was tot op het bot verband. Op de onderstaande foto is goed te zien dat het scherm volledig heeft losgelaten en dat de doos de nodige brandplekken heeft. Volgens de redditor is het toestel tijdens het transport ontploft. Wat er precies gebeurd is, is nog een raadsel op dit moment.

Ontplofte iPhone 7

Zowel Apple als koeriersdienst UPS hebben nog niet op het voorval gereageerd. Of het net om zo’n wijdverbreid probleem gaat als in bij Samsung lijkt ons sterk. Het is zaak dat Apple onderzoek doet naar deze kwestie en achterhaalt wat er zich precies heeft voorgedaan. Voor hetzelfde geld gaat het om een slecht bedachte grap, of heeft de koeriersdienst onzorgvuldig gehandeld.

Beschikbaarheid iPhone 7

De iPhone 7 is net als zijn grote broer de iPhone 7 Plus vanaf dit moment te bestellen in ons land. Het instapmodel van de iPhone 7 kost 769 euro en dan krijg je van Apple 32GB intern geheugen. Wil je meer opslagruimte? Dan betaal je 879 euro voor 128GB of 989 euro voor 256GB.

De dubbele camera en het grotere scherm van de iPhone 7 Plus maken het vlaggenschip een stuk prijziger. Het basismodel gaat voor 909 euro over de toonbank. De uitvoering met 128GB en 256GB intern geheugen kosten respectievelijk 1.019 euro en 1.129 euro.

Wanneer je het vlaggenschip daadwerkelijk in huis krijgt is niet bekend. Apple waarschuwt op zijn website dat de levertijden kunnen oplopen tot twee à drie weken, maar er gaan ook verhalen de ronde dat het nog langer kan duren voordat het nieuwe vlaggenschip bij je op de deurmat belandt omdat ze bijna niet aan te slepen zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones