Klanten van Simpel krijgen gratis 4G

Klanten van Simpel krijgen gratis 4G

De Nederlandse virtuele provider Simpel heeft haar klanten woensdag aangenaam verrast. Zij kunnen per direct gebruikmaken van 4G-internet. Dat zou eigenlijk pas aanstaande zaterdag ingaan, maar klanten kunnen een paar dagen eerder al razendsnel mobiel internetten. De dienst wordt gratis en voor niets aangeboden.

Klanten van Simpel konden tot voor kort alleen via het 3G-netwerk kosteloos internetten. Voor het snellere 4G-netwerk moesten zij maandelijks een bedrag van 2,50 op tafel leggen. Onlangs daalde dat bedrag van 50 cent per maand. Half juni maakte Simpel bekend dat het deze maandelijkse onkosten volledig zou kwijtschelden. Vanaf 1 juli konden klanten gratis gebruikmaken van 4G-internet. Er is echter één voorbehoud: de internetsnelheden worden beperkt tot 75 Mbit/s. De maximumsnelheid van 4G is drie keer zo groot, namelijk 225 Mbit/s.

Simpel besloot echter om haar klanten te verrassen. In plaats van aankomende zaterdag kunnen zij sinds woensdag al razendsnel internetten met hun smartphone. En daar zijn ze enorm dankbaar voor, zo blijkt uit de vele tweets die hierover voorbij hebben zien komen.

Over Simpel

Simpel is een zogeheten Mobile Virtual Network Operator, of kortweg MVNO of virtuele provider. Deze bedrijven beschikken niet over een eigen netwerk van zendmasten en antennes om gesprekken door te verbinden, sms-berichten te versturen of mobiel internet aan te bieden. Om deze diensten toch te kunnen aanbieden maken zij gebruik van het netwerk van een ander. In het geval van Simpel is dat T-Mobile. Andere bekende MVNO’s zijn onder meer Telfort, Simyo, Youfone, Robin Mobile en Hollandsnieuwe. Zij zitten op het netwerk van KPN, T-Mobile en Vodafone. Deze partijen worden ook wel Mobile Virtual Network Enablers of MVNE’s genoemd.

Bekijk het laatste nieuws over T-Mobile:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding