‘Kleine iPhone onderweg met iPhone 5s specs’

‘Kleine iPhone onderweg met iPhone 5s specs’

Apple heeft het lange tijd volgehouden om een kleine telefoon te verkopen, maar sinds de introductie van de iPhone 6 zijn er geen kleine telefoons meer van het bedrijf op de markt gekomen. Geruchten suggereren al langere tijd dat Apple bezig zou zijn met een kleinere iPhone, en die zeggen nu weer dat deze er dan toch echt aan zal komen.

Kleine 4 inch iPhone

Onder klein verstaat men tegenwoordig toch wel een smartphone met een schermformaat van 4 inch. Tegenwoordig is 5 inch zo ongeveer wel de maatstaf, en mede daarom dat Apple daar met de iPhone 6 ook naartoe groeide, en met de iPhone 6 Plus daar over heen ging. Toch zou er ook nog een markt kunnen zijn voor de kleinere telefoons, met goede specificaties.

Die kleine telefoon die Apple weer zou gaan maken, zal over zo’n 4 inch scherm beschikken. Hetzelfde formaat als de iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 5c hadden. Nu ging dit al langere tijd rond, maar is er nu nog meer informatie over dit toestel verschenen. Zo zou de hardware overeenkomen met die van de iPhone 5s. Wel zou de processor wat beter zijn, namelijk de A8 processor. Toch zal Apple dit niet als een vlaggenschip zien (en dus aanzienlijk goedkoper op de markt brengen?), waardoor het niet de nieuwste 3D Touch technologie zal gaan gebruiken.

Release van deze iPhone

Het gerucht zegt al te weten dat deze iPhone klaar zou zijn voor productie. Daarna zou de release halverwege 2016 plaats kunnen gaan vinden. Helaas is er nog niet zo heel erg veel meer duidelijk over deze telefoon, en is ook dit gerucht nog een beetje vaag. Het wordt binnenkort misschien maar tijd voor een foto van dit vermeende toestel, of een officieel bericht van Apple zelf. Ook blijft het nog gissen naar de naam van dit toestel. Zal het de iPhone 6c worden waar al langer over gesproken wordt, of heeft Apple de naam iPhone Lite in gedachte? Hopelijk zal er binnenkort meer duidelijkheid over ontstaan.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Guido Bouwmeesters
Over de auteur: Guido Bouwmeesters

Academicus uit Eindhoven met een passie voor tech en online. Schrijft graag over tech-gerelateerde onderwerpen en is vooral thuis in het ontdekken van nieuwe benchmarks. Mag in zijn vrije tijd ook graag met eigen projecten aan de slag gaan, mits hij niet met zijn backpack over de wereld aan het rondtrekken is.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones