3 november 2014 door in HTC.

htc-one-m8Het regent kwartaalcijfers. Ook fabrikant HTC heeft inmiddels haar cijfers (pdf) bekendgemaakt over het derde kwartaal. De winst is volgens het bedrijf vooral te danken aan het succes van de HTC One (M8) en de serie Desire 610 en 510. Sinds het tweede kwartaal wordt er eindelijk weer winst gemaakt. Dat is een tijdje anders geweest.

Succes One (M8)

Na het tweede kwartaal van dit jaar kwam er een winst tevoorschijn van 92 miljoen dollar, na een tijd geen winst te hebben gemaakt door de grote concurrentie. Volgens HTC kwam deze grote omslag door het succes van de HTC One (M8).

De winst van het laatste kwartaal is niet zo hoog als de vorige maar het is in ieder geval een teken dat HTC weer een opmars maakt. Er is 19 miljoen dollar winst gemaakt, met een omzet van 1,38 miljard dollar.

Desire-serie

Nu ook weer winst wordt geboekt in het derde kwartaal, komen ook de HTC Desire 610 en 510 als cruciale factoren in het persbericht voorbij. De Desire-serie heeft de Taiwanese fabrikant dus goed gedaan.

Wat betreft het laatste kwartaal van dit jaar verwacht HTC een licht hogere omzet. Da’s ook niet echt een gekke gedachte me de verschijning van de HTC Desire Eye en de kerstdagen op komst.

Ook is HTC verantwoordelijk voor de productie van de Nexus 9, Google’s nieuwe tablet.

 

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones