Kleiner marktaandeel Apple en Samsung

Apple SamsungTelecomgiganten Apple en Samsung hebben hun marktaandeel op de wereldwijde smartphonemarkt in het tweede kwartaal van 2014 zien krimpen. Dat blijkt uit een berekening van marktonderzoeker IDC. De marktonderzoeker stelt ook dat de absolute verkopen daalden bij Samsung, van 77,3 miljoen vorig jaar tot 74,3 miljoen in het tweede kwartaal van dit jaar.

Samsung

De daling van de verkopen zorgt ervoor dat het marktaandeel van het Zuid-Koreaanse bedrijf terugloopt van 32,3 procent aan het einde van het tweede kwartaal van 2013 naar ‘slechts’ 25,2 procent op dit moment. Ondanks de enorme daling blijft de fabrikant wel de grootste smartphoneproducent ter wereld.

De verkoopdaling van Samsung komt niet geheel onverwachts. Eerder gaf de organisatie al een winstwaarschuwing af, mede door de tegenvallende verkoop van de Galaxy S5. Samsung verwacht in de tweede helft van 2014 een winst te behalen die maar liefst 24 procent lager ligt dan in de tweede helft van 2013.

Een echt excuses voor de tegenvallende resultaten weet Samsung niet te geven. Het bedrijf wijt de verkoopdaling onder andere aan de tragere groei van de wereldwijde smartphonemarkt, maar volgens IDC is die juist met 23,1 procent gestegen naar een totaal van 295,3 miljoen verscheepte toestellen.

Apple

De daling bij Apple is minder rigoureus dan bij Samsung, maar toch ziet ook de iPhone-maker zijn marktaandeel afnemen. Had het bedrijf vorig jaar nog een totaal van 13 procent van de smartphonemarkt in handen, met 35,1 miljoen verkochte iPhones is dat percentage gedaald naar 11,9 procent. Opvallend is dat het bedrijf 3,9 miljoen iPhones meer verscheepte dan vorig jaar, maar dat niet terugziet in een stijging van het marktaandeel.

Huawei en Lenovo

Grote winnaars zijn de Chinese fabrikanten Huawei en Lenovo. Het marktaandeel van Huawei steeg van 4,3 procent vorig jaar naar 6,9 procent in 2014. Ook Lenovo wist een groei te realiseren, van 4,7 procent naar 5,4 procent. Op plek vijf staat het Zuid-Koreaanse LG, dat zijn marktaandeel zag dalen van 5 naar 4,9 procent.

Alle overige fabrikanten zijn goed voor 45,8 procent. Geen van hen wist de top 5 binnen te dringen, maar toch is hun aandeel wel degelijk gestegen, in 2013 waren zij gezamenlijk nog goed voor 40,6 procent.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Auke van Eijsden
Over de auteur: Auke van Eijsden

Journalist uit het wonderschone Ede. Zeer geïnteresseerd in politiek, sport en natuurlijk ook telecom. Schrijft met het grootste plezier het hele nieuwsarchief vol. Houdt tevens veel van fietsen, en is fan van Manchester United.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding