Kodak komt binnenkort met nieuwe smartphone

Kodak komt binnenkort met nieuwe smartphone

Op donderdag 20 oktober houdt Kodak een persevenement waar het een nieuwe smartphone uit de doeken doet. Het Amerikaanse fotografiebedrijf heeft ‘per ongeluk’ een tweet de wereld in geslingerd waarin het de datum noemt. Op de bijgevoegde foto (zie omslagfoto) is duidelijk een knop te zien met het logo van de fabrikant. De tweet is inmiddels verwijderd.

Geschiedenis Kodak

Kodak is traditioneel gezien een bedrijf dat zich bezighoudt met fotografie. Maar het gaat al geruime tijd niet al te best met het bedrijf. Marktkenners zeggen dat dit komt doordat Kodak te laat is ingestapt in de digitale fotografie. Begin 2013 vroeg het bedrijf surseance van betaling aan en verkocht het een groot deel van zijn patenten. Dat leverde naar schatting een bedrag van 525 miljoen dollar op. Hierdoor wist het bedrijf een definitief faillissement te voorkomen.

Het Kodak dat uit de as herrees sloeg een radicaal andere koers in. Zo ging het bedrijf naast fototoestellen ook smartphones produceren. Eind 2014 kondigde Kodak de IM5 aan, dat we in januari 2015 voor het eerst op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas te zien kregen. Hiermee wist het technologiebedrijf geen hoge ogen te gooien. Een opvolger is nog altijd niet geïntroduceerd.

Nieuwe smartphone

Daar komt mogelijk verandering in. Door een ‘gelekte’ foto via een tweet die niet verspreid had mogen worden, weten we dat Kodak op donderdag 20 oktober een evenement houdt waar het een nieuw toestel aankondigt. Op de foto die met de tweet vergezeld ging is een knop te zien. Wellicht is het de aan/uitknop, maar het zou ook best wel eens een ontspanningsknop voor de camera kunnen zijn. Dat laatste klinkt eigenlijk best aannemelijk. Om te beginnen is Kodak van oorsprong een bedrijf dat zich met fotografie bezighoudt. En ten tweede zien we een dergelijke knop ook bij actuele vlaggenschepen: denk maar aan de Sony Xperia X Performance.

Over de specificaties van het toestel is nog niets bekend. Het ligt voor de hand dat de telefoon wordt uitgerust met een high-end camera en speciale camerasoftware van Kodak. Misschien zelfs wel met een dubbele camera, dat zou ons niet verbazen. Een dergelijke feature zien we steeds vaker. En niet alleen in het duurdere high-end segment: ook de betaalbare Honor 8 heef een dubbele 12 megapixelcamera aan de achterkant. Tot slot draait de aanstaande smartphone van Kodak hoogstwaarschijnlijk op Android: dat was bij de IM5 ook het geval.

Beschikbaarheid

Of de smartphone die Kodak voor ons in petto heef ook daadwerkelijk naar Nederland komt, is niet bekend. De IM5 was beperkt beschikbaar in ons land, dus mogelijk verschijnt de nieuwe telefoon ook bij ons in de schappen. Over iets minder dan twee weken hopen we meer te weten te komen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones