Wat kost een vlaggenschip van begin 2016 nu?

Wat kost een vlaggenschip van begin 2016 nu?

De kerst dagen staan voor onze deur en over een paar weken is 2016 ten einde. Tijd om een beetje terug te kijken. Wat kost een vlaggenschip van begin 2016 nu?

Aan het begin van dit jaar introduceerde de bekende merken hun nieuwe vlaggenschip toestel van 2016. De Galaxy S7 is misschien wel de bekendste. Naast het Samsung vlaggenschip verschenen ook de HTC 10, Huawei P9 en uiteraard de LG G5 in het begin van 2016. Hoe veel kosten deze vlaggenschepen vandaag de dag?

Vlaggenschip kost veel minder

Sinds de lancering van de telefoons zijn ze allemaal gedaald in prijs. Je koopt de vlaggenschepen nu veel goedkoper. De Huawei is het minst gedaald. De smartphone is circa 12% goedkoper geworden. De LG G5 is het meest in prijs gezakt, het toestel is nu al beschikbaar vanaf 62% van zijn originele prijs. Ook de HTC 10 is meer dan een kwart goedkoper geworden. Je kunt op dit moment een Galaxy S7 voor 79% van zijn originele prijs.

Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S7 is misschien wel de allerbeste smartphone van 2016. Het toestel is een alleskunner. Het beeldscherm is een 5,1-inch Quad-HD Super AMOLED beeldscherm. De S7 wordt aangedreven door een Snapdragon 820 processor van Qualcomm. Met 4 GB aan werkgeheugen is de smartphone echt snel en je kunt er alle mogelijke taken mee uitvoeren. De Galaxy heeft standaard 32 GB aan super snelle opslag, maar je kunt het niet uitbreiden met een microSD-kaart. Achterop tref je een uitstekende 12-megapixel f/1,7 camera en voor de 5-megapixel f/1,7 camera. Het toestel is IP68 gecertificeerd en dat wil zeggen dat je de smartphone zelfs onder de douche kunt opnemen. Toen Samsung de Galaxy lanceerde februari 2016 kreeg een los toestel de adviesprijs van 699 euro. Je koopt nu een Galaxy S7 los toestel vanaf 552 euro.

Samsung Galaxy Note 7 en Galaxy S7

HTC 10

Misschien wel de minst begrepen smartphone van 2016. De HTC 10 is een voortreffelijk toestel voor iedereen die goede foto’s wil maken met zijn smartphone. Het toestel is zeer lovend ontvangen na de lancering, maar heeft zich niet kunnen waarmaken in verkoopcijfers. Aan de specificaties ligt het in ieder geval niet. De smartphone draait op de vlaggenschipprocessor van 2016, een Qualcomm Snapdragon 820. Er is 4 GB aan werkgeheugen en je krijgt 32 GB of 64 GB aan opslag. Degene die meer opslag nodig heeft, kan gebruik maken van een mircoSD-kaart. Ook dit toestel heeft uitstekende camera´s. Een 12-megapixel f/1,8 hoofdcamera met OIS en een dual LED flitser sieren de achterkant. Voor tref je een 5-megapixel f/1,8 camera. De HTC werd begin dit jaar gelanceerd met een adviesprijs van 749 euro voor de smartphone los. Je koopt nu een HTC 10 los toestel vanaf 534 euro.

HTC 10

LG G5

De LG G5 is de meest unieke telefoon in dit rijtje. LG koos voor een revolutionaire benadering in 2016. Met de LG G5 was het bedrijf de eerste fabrikant die een smartphone met een modulair design lanceerde. Helaas voor de Koreaanse fabrikant was deze benadering niet geheel succesvol. De prijs van het prachtige toestel is gigantisch gedaald sinds zijn lancering. De LG G5 heeft een 5,3-inch Quad-HD beeldscherm achter Gorilla Glass 4. Achter dit heldere beeldscherm vind je een snelle Snapdragon 820 processor van Qualcomm. De processor wordt geholpen door 4 GB werkgeheugen en je krijgt 32 GB aan opslag. De smartphone heeft twee uitstekende hoofdcamera’s, een 16-megapixel f/1,8 camera en 8-megapixel f/2,4 camera met OIS en laser autofocus. Voor tref je een 8-megapixel f/2,0 camera. De onderkant inclusief batterij kun je vervangen. Er zijn verschillende mods beschikbaar zoals een JBL audio mod en een speciale camera mod. Na de lancering kreeg de LG G5 een adviesprijs van 699 euro. Vandaag de dag is een los LG G5 toestel te koop vanaf 430 euro.

LG G5

Huawei P9

De Huawei P9 werd in april van dit jaar geïntroduceerd. Het toestel toont aan dat de Chinese fabrikant op de weg naar de top is. De Huawei P9 verkoopt uitstekend en dat zie je ook in de prijsdaling. De smartphone daalt het minst in prijs van al deze vlaggenschepen, bijna 12%. De Huawei is een flinter dun toestel met Leica camera´s. Het 5,2-inch Full-HD beeldscherm is helder en scherp. Achter het scherm draait de Kirin 955 processor met 3 GB of 4 GB aan werkgeheugen. De smartphone is snel genoeg voor alle taken en smartphone fotografen zullen genieten van de Leica camera´s die achterop het Chinese vlaggenschip zitten. Twee 12-megapixel f/2,2 camera´s waarvan één in zwart/wit foto´s schiet. Ondanks het dunne design bevat de smartphone een forse 3.000 mAh batterij en gaat lang mee. De Huawei P9 kostte na introductie 549 euro. Vandaag kun je de Huawei P9 los kopen vanaf 484 euro.

Huawei P9

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones