29 september 2013 door in KPN.

kpn-mobiel-internetAfgelopen donderdag maakte KPN bekend te gaan starten met een nieuwe dienst speciaal voor mensen die slecht horen, doof zijn of een spraakbeperking hebben. Deze dienst gaat ervoor zorgen dat je met zo’n beperking toch gebruik kan blijven maken van een smartphone, computer of tablet. Deze gebarentaaldienst gaat Teletolk heten en is vanaf 1 oktober beschikbaar.

Gebarentaaldienst van KPN

Consumenten die hier gebruik van willen maken kunnen kiezen of het gesprek moet worden bemiddeld in tekst of beeld. Als er gebruik gemaakt wordt van tekstbemiddeling, dan worden de ingesproken woorden omgezet naar tekst. Dit is dus zeer interessant voor slechthorenden of zelfs dove mensen. Spraak wordt realtime omgezet, zodat je alsnog een goed gesprek kan voeren. Andersom is het ook mogelijk, waarbij tekst wordt omgezet naar spraak. Dit is erg praktisch voor mensen met een spraakgebrek. KPN hoopt hiermee nog meer service te kunnen bieden aan mensen met een beperking.

Kosten en beschikbaarheid

Er zijn geen kosten aan deze dienst verbonden en deze gebarentaaldienst is vanaf 1 oktober verkrijgbaar. Interesse? Neem in dat geval contact op met de provider KPN.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones