KPN schrapt roamingkosten EU

KPN schrapt roamingkosten EU

Als eerste provider in Nederland schrapt KPN de beruchte roamingkosten in het buitenland. Dat betekent dat klanten hun bundel op dezelfde manier kunnen gebruiken als ze nu in Nederland doen, zonder bijkomende kosten. Vanaf 26 september introduceert het telecombedrijf namelijk nieuwe abonnementen waarmee klanten in de hele EU kunnen bellen, internetten en sms’en.

KPN kondigt de nieuwe abonnementen aan via een persbericht.

Roamingkosten

Wie via zijn mobiele telefoon belt, mobiel internet of sms-bericht verstuurt, maakt gebruik van het netwerk van zijn of haar provider. Aangezien de vier grote providers in ons land allemaal een landelijk dekkend netwerk hebben, komen hier geen aanvullende kosten bij. Wie zich in het buitenland bevindt, maakt extra kosten om een bel- of dataverbinding tot stand te brengen. Dit omdat het netwerk van zijn of haar eigen provider buiten bereik is. Om toch te kunnen bellen, internetten en sms’en, maak je dan verbinding met het communicatienetwerk van een andere partij. Jouw provider brengt hiervoor kosten in rekening boven op je huidige abonnement: dit zijn de zogeheten roamingkosten.

In de huidige situatie is het zo dat je voor iedere belminuut, MB aan data en sms’je dat je verstuurt, je apart hiervoor wordt aangeslagen. Dat behoort binnenkort tot het verleden. De Europese lidstaten hebben met elkaar afgesproken om de roamingkosten te schrappen. Vanaf medio 2017 kun je dan in de EU-lidstaten op dezelfde manier gebruik maken van je nationale bundel zonder bijkomende kosten. Om de overgang naar dit nieuwe systeem in goede banen te leiden, mogen telecombedrijven sinds 1 mei van dit jaar een beperkte toeslag bovenop de nationale bundel in rekening brengen voor iedere belminuut, verbruikte MB of verstuurde sms-berichten. Halverwege 2017 verdwijnt deze inkomstenbron.

Zes nieuwe abonnementen

KPN neemt alvast een voorsprong. Op 26 september introduceert de provider zes nieuwe bundels. Met de Zorgeloos-abonnementen kun je in heel de EU gebruik maken van je abonnement zonder extra kosten. Als je op dit moment al een Zorgeloos-abonnement afneemt bij de provider en deze niet op of rond eind september kunt verlengen, dan kun je voor 5 euro per maand je pakket upgraden met EU Uitbreiding.

Is je bundel toch voortijdig op? Geen nood. In de EU wordt je internet automatisch uitgeschakeld. Binnen Nederland wordt je internetsnelheid teruggebracht naar 64 Kbit/s. Het is altijd mogelijk om extra data bij te kopen.

KPN Compleet-abonnees krijgen van de provider extra voordeel. Zo kunnen zij maandelijks 5 euro korting krijgen op hun abonnementskosten, onderling gratis bellen met KPN-nummers, onderling MB’s verdelen of hun aantal MB’s en belminuten verdubbelen.

Daarnaast belooft KPN beterschap als het gaat om inzicht in de kosten van je abonnement. Straks kies je eerst het aantal belminuten, MB’s en sms’jes van je bundel. Daarna geef je aan of er een smartphone bij wilt, of dat je liever een sim-only abonnement hebt. Als je voor een toestel kiest, dan wordt het mogelijk om de telefoon in één keer of gespreid te betalen. In het laatste geval zie je straks op de factuur hoeveel je betaalt voor het abonnement en voor het toestel.

Nieuwe abonnementen

Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe abonnementen en bijbehorende prijzen die vanaf 26 september ingaan.

Nederland Inhoud Prijs Actietarief 2 jaar Actietarief 1 jaar
Budget 150 min/sms 16 euro 15 euro 16 euro
Basis 200 min/sms + 1GB 25 euro 20 euro 22,50 euro

 

Nederland en EU Inhoud Prijs Actietarief 2 jaar Actietarief 1 jaar
Zorgeloos Instap Onbeperkt min/sms + 1GB 40 euro 25 euro 32,50 euro
Zorgeloos Standaard Onbeperkt min/sms + 5GB 45 euro 30 euro 37,50 euro
Zorgeloos Premium Onbeperkt min/sms +10GB + Spotify Premium 55 euro 40 euro 47,50 euro

 

NL, EU, VS, Canada Inhoud Prijs Actietarief 2 jaar Actietarief 1 jaar
Zorgeloos Premium Plus Onbeperkt min/sms + 20GB + Spotify Premium 109 euro 99 euro 104 euro
Bekijk het laatste nieuws over KPN:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones