KPN test 4G met snelheden van 100 Mbps

4g kpnKan je de tijd nog herinneren dat het een dag duurde voordat je een MP3 bestand had gedownload? Waarschijnlijk niet maar zo traag ging het vroeger wel. En zo lang geleden is dat niet eens. Tegenwoordig worden snelheden van 100 Mbps getest met downloaden op je mobiele telefoon. Met deze snelheid download je ongeveer 3 MP3’s per seconden. Dat is pas snel.

KPN doet zijn uiterste best om de snelste te zijn op het gebied van 4G internet. Op dit moment zijn ze druk bezig met het testen van deze snelheden. De testen vinden nu plaats in Scheveningen, Wassenaar en Delft.

4G netwerk van KPN

Sinds de gesloten veiling voor 4G in Nederland is KPN druk bezig met het uitrollen van razend snel mobiel internet. Steeds meer steden kunnen hier al gebruik van maken en het is de bedoeling om in 2014 een landelijke dekking te hebben. Het normale 4G netwerk van KPN werkt op de 800 Mhz frequentie. Naast de 800 Mhz werkt KPN ook met een 1800 Mhz frequentie. Deze frequentie zou een nog snellere verbinding tot stand moeten kunnen brengen en daar is KPN nu mee aan het testen. Met deze frequentie moeten snelheden van 100 Mbps gehaald kunnen worden.

4G snelheden worden eerst getest

Om zeker te zijn dat de snelheden straks gehaald worden moet er eerst uitvoerig getest worden. KPN heeft daarom aan een aantal studenten gevraagd of ze het netwerk gedurende 3 maanden willen testen op snelheid en de resultaten willen delen. De eerste test vindt plaats bij de Technische Universiteit Delft. Daarnaast worden er testen gedaan in Scheveningen en Wassenaar. Het betreft vooralsnog een kleinschalige proef. De nieuwe frequentie zal worden ingezet in steden die dichtbevolkt zijn.

Wil je meer weten over alle KPN abonnementen?
Op Telefoonabonnement.nl vergelijk je eenvoudig alle aanbiedingen van KPN.

Bekijk het laatste nieuws over KPN:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones