KPN toont slogan ‘Geld lenen kost geld’

KPN toont slogan ‘Geld lenen kost geld’

Je hebt de zin ongetwijfeld weleens voorbij komen horen in een reclamespotje: geld lenen kost geld. Deze zul je ook tegen gaan komen bij het afsluiten bij een abonnement. Sinds het begin van deze maand wordt elk abonnement met een gratis smartphone ter waarde van minimaal 250 euro aangemerkt als lening. En op dat moment is de provider verplicht om de slogan te gebruiken. Vandaag spotte Telefoonabonnement.nl de slogan al op de website van KPN.

KPN gebruikt de slogan al

KPN lijkt de eerste te zijn die de button gebruikt. De button is afwisselend zichtbaar, waardoor het om een test lijkt te gaan. Wellicht een A/B-test waarbij deze voor de één wel zichtbaar is en voor de ander niet. Of de button is nog zó nieuw dat nog niet iedereen ‘m ziet.

Zie bijvoorbeeld de KPN-pagina van de Sony Xperia Z3. Zie jij de button?

met banner

zonder banner

De slogan zal ongetwijfeld nog veel volgen. Denk aan de reclamespotjes, reclamefolders en websites van providers.

Een abonnement wordt een lening

Minister Dijsselbloem (Ministerie van Financiën) bepaalde begin deze maand dat elk abonnement met een gratis smartphone ter waarde van minimaal 250 euro wordt aangemerkt als een lening. En bij een lening komt de Wet op het financieel toezicht kijken. Daardoor komen er extra regels bij kijken voor de aanbiedende providers. Zo moeten zij dus de bekende slogan gaan gebruiken.

Ook moet elk soortgelijk abonnement worden geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie. Dat betekent dat providers ook je inkomen moeten gaan toetsen. Als providers hieronder uit willen komen, zouden zij goedkopere telefoons moeten gaan aanbieden of verzoeken om een aanbetaling.

Lees hier meer over Dijsselbloem’s besluit.

Bekijk het laatste nieuws over KPN:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones