KPN troef HBO valt weg, HBO in 2017 alleen via Ziggo

KPN troef HBO valt weg, HBO in 2017 alleen via Ziggo

Eén van de grote troeven van KPN valt weg. HBO Nederland stopt en is vanaf 1 januari 2017 niet meer bij de provider te bekijken. Je kunt populaire series als Game of Thrones vanaf dan alleen nog via Ziggo bekijken.

HBO en mede-eigenaar Liberty Global vertellen Tweakers dat HBO Nederland stopt vanwege ‘zakelijke redenen’. Uiteraard is er vast geen samenhang met het samengaan van Vodafone en Ziggo, maar het stoppen van HBO Nederland is een grote klap voor Ziggo concurrent KPN. HBO is bekend vanwege de kwalitatieve series en films zoals Band of Brothers en het populaire Game of Thrones. Een kwaliteitsserie met zelfs enkele rollen voor Nederlanders waaronder Carice van Houten.

HBO Nederland stopt

Veel Nederlanders hebben in de afgelopen jaren bewust voor een abonnement van KPN gekozen vanwege het speciale aanbod van series en films. Zij wilden genieten van de kwaliteitsseries van HBO. Aangezien het aanbod per 1 januari 2017 stopt, kunnen KPN klanten geen series en films meer bekijken van de betaalzender.

HBO is vaak een betaalde optie bij verschillende Nederlandse TV-aanbieders. Zij worden nu gedwongen iets anders te bedenken. Want de Nederlandse tak stopt volledig met uitzenden. Klanten kunnen vanaf volgend jaar niets meer kijken of streamen via HBO Nederland. Zeer populaire series zoals Game Of Thrones zijn daarna niet meer te zien.

HBO Nederland is een joint venture van HBO en Ziggo-moederbedrijf Liberty Global. Waarom het bedrijf stopt is vooralsnog onbekend. Tweakers meldt dat beide eigenaren vanwege ‘zakelijke redenen’ stoppen met de Nederlandse tak. Saillant detail is dat Ziggo straks als enige aanbieder in Nederland de rechten voor HBO-films en –series heeft. Voor fans van Game of Thrones is alleen een overstap van provider een optie om hun serie te volgen.

Nieuwe KPN pakketten na wegvallen HBO

KPN heeft wat tijd nodig gehad om het gemis van de kwaliteitsseries op te lossen. Gisteren presenteerde de provider het resultaat.

Vanaf 24 november betalen abonnees niet meer voor de HBO. Volgend jaar krijgen klanten met een Alles-in-1 Premium Pakket van KPN het verrijkte Pluspakket en FOX Sports Eredivisie. Abonnees met een KPN Compleet abonnement krijgen gratis het Kids Pakket. Klanten die niet over een Compleet pakket beschikken hebben keuze uit enkele gratis zenderpakketten: het Kids Pakket, het Pluspakket of het FOX Sports Eredivisie pakket.

Volgend jaar breidt KPN het Pluspakket fors uit. De provider zal tot wel 100 uur aan kwaliteitsfilms toevoegen met populaire films als ‘The Hobbit: The Battle of the Five Armies’ en ‘The Legend of Tarzan´. Er worden ook films van Nederlandse regisseurs toegevoegd. De provider noemt films als Mannenharten 2, Soof en Schone Handen. Daarnaast zullen series als the Walking Dead en Borgen beschikbaar zijn. Het is nog onduidelijk of het een actueel aanbod van deze series betreft. Bij elkaar krijgen abonnees met het Pluspakket wel honderden uren kwaliteitsfilms en series extra in hun on demand portefeuille.

HBO inwisselen voor sport of kinderpakket?

Terwijl je in het verleden waarschijnlijk bewust voor een HBO pakket hebt gekozen, krijg je nu enkele alternatieven waar je grote vraagtekens bij kunt plaatsen. Zal de gemiddelde HBO kijker een gezin met kinderen en een voorliefde voor voetbal hebben? Dat durf ik te betwijfelen.

Ziggo (Liberty Global) heeft op zeer slimme wijze een grote troef weg gehaald bij zijn concurrenten waaronder marktleider KPN. Je ziet dat KPN geen volwaardige vervanging kan geven voor HBO. Je kunt dan eerder denken aan Netflix of dergelijke aanbieders in plaats van een kinder- of voetbalpakket.

Bekijk het laatste nieuws over KPN:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones