Krijgt de Samsung Galaxy Note 7 een 6 inch scherm?

Krijgt de Samsung Galaxy Note 7 een 6 inch scherm?

Hoe groot is het scherm van de Samsung Galaxy Note 7? We zagen eerder al geruchten voorbijkomen over een schermgrootte van 5.7 inch, maar ook 5.8 inch is in dit verband al meer dan eens genoemd. Maar mogelijk is het scherm nog groter. In een Indiase database is de Galaxy Note 7 opgedoken waarin een schermformaat van 6 inch wordt genoemd.

6 inch

Over een kleine maand is het zover: dan ziet het nieuwste vlaggenschip van Samsung het levenslicht. Wie het laatste smartphonenieuws volgt weet dat we het natuurlijk over de Samsung Galaxy Note 7 hebben. De onthulling van dit toptoestel staat voor begin augustus gepland. Als we de geruchten mogen geloven tenminste, want tot op heden is er nog geen officiële uitnodiging van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf de deur uit gegaan.

Tot nu toe hoorden we voortdurend dat de Samsung Galaxy Note 7 een 5.7 of 5.8 inch scherm krijgt. Afgelopen weekend vingen we een signaal op dat de beelddiagonaal van dit vlaggenschip mogelijk nog groter wordt. In de database van Zauba, een Indiase keuringsinstantie die precies bijhoudt welke smartphones, tablets en andere consumentenelektronica het land binnenkomen voor testdoeleinden, vermeldt een apparaat van Samsung met een 6 inch scherm. Deze heeft de productcode SM-N930R4, welke overeenkomt met de Galaxy Note 7. Deze is op vrijdag 1 juli vanuit Zuid-Korea binnen gekomen om te testen.

Hoesje Samsung Galaxy Note 7

Krijgt de Samsung Galaxy Note 7 een 6 inch scherm?

Korreltje zout

Hoe komt Zauba in vredesnaam op het idee van een schermformaat van 6 inch? Misschien is dit de werkelijke beelddiagonaal van het toestel, wat zomaar eens zou kunnen. Er zijn immers meer dan genoeg toestellen op de markt die een 6 inch scherm of groter hebben, zoals de Xiaomi Mi Max. Een andere mogelijkheid is dat iemand een meetfout heeft gemaakt. Waar gehakt wordt vallen immers spaanders. En wie weet is het een afrondingsfout. Allemaal denkbaar. Om die reden nemen we het schermformaat van 6 inch voorlopig met een korreltje zout.

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

Het schermformaat van de Samsung Galaxy Note 7 blijft voorlopig dus nog even  een mysterie, maar over andere zaken is er meer eensgezindheid in het geruchtencircuit. Zo heeft het toestel een schermresolutie van 1440 bij 2560 pixels (QHD). Het vlaggenschip verschijnt in twee uitvoeringen: een met een Exynos 8893 chip en een met Qualcomm Snapdragon 821 processor. De grafische kaart wordt eveneens door Qualcomm geleverd: de Adreno 530 GPU. Het werkgeheugen bedraagt 6GB, net zo veel als de OnePlus 3. De opslagcapaciteit loopt uiteen van 64GB tot 256GB. Deze kun je eventueel uitbreiden met een microSD-kaart.

Achterop vinden we een 12 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en dual-pixeltechnologie die we van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge kennen. Onder de kap schuilt een extra krachtige 4.000 mAh batterij, wat gezien het schermformaat en de hoge resolutie een welkome aanvulling is. Verder krijgt de telefoon naar verluidt USB Type-C poort, irisscanner en draait hij op Android 6.0 (Marshmallow). Ook wordt de Galaxy Note 7 het eerste toestel met Samsungs vernieuwde TouchWiz user interface.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 7 kost naar verwachting 799 euro. Zoals gezegd is het tot op heden nog niet officieel bevestigd door Samsung, maar volgens de geruchten wordt deze phablet op dinsdag 2 augustus gepresenteerd door het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf. In de tweede of derde week van augustus zou het toestel al in ons land in de winkels liggen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones