17 september 2014 door in Android.

Android 4.4 KitKatDe nieuwste generatie van het Google’s besturingssysteem Android is al bijna op een kwart van alle Android-toestellen actief. In augustus stond de teller van Android KitKat op 24,5 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Google zelf vrijgeeft.

Google geeft maandelijks een overzicht van de verdeling van Android-versies op alle actieve Android-apparaten. Uit de nieuwe cijfers blijkt dan ook dat de populariteit van Android 4.4 nog steeds blijft toenemen. Bijna alle nieuwe toestellen die worden uitgegeven zijn voorzien van de KitKat-versie van Android, en oudere high-endtoestellen kunnen in veel gevallen ook geüpdatet worden naar de nieuwste generatie.

KitKat

Twee maanden geleden was het besturingssysteem nog op slechts 17,9 procent van alle Android-toestellen actief. Nu zijn dat er dus ruim 6 procent meer. Toch is het niet Android 4.4 KitKat dat het meest gebruikt wordt. Nog steeds is Jelly Bean heer en meester op de Android-markt. De 4.1-versie van Jelly Bean wordt op 25,1 procent van de toestellen gebruikt, en ook Android 4.2 blijft met 20,7 procent erg populair. 8 procent draait op de laatste versie van JellyBean, Android 4.3.

Android 2.3

Ondanks dat het ooit zo populaire Android 2.3 Gingerbread de koppositie al lang heeft moeten afstaan, blijkt deze Android-versie toch nog steeds op ruim 10 procent van alle Android-toestellen gebruikt te worden. De allereerste versies van Android nemen minder dan 1 procent in beslag, en ook Android 2.2, ook wel ‘Froyo’ genoemd, is nog op slechts 0,7 procent van de toestellen actief.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones