‘Lancering Samsung Galaxy S8 vindt eerder plaats’

‘Lancering Samsung Galaxy S8 vindt eerder plaats’

Samsung is van plan om de introductie van zijn volgende vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8, naar voren te halen. Op deze manier wil het Zuid-Koreaanse bedrijf de ellende van de Samsung Galxy Note 7 achter zich laten en zich richten op de nieuwste generatie high-end smartphone.

Dat zeggen enkele analisten en marktkenners tegenover de Korea Herald, een doorgaans betrouwbare bron als het gaat om geruchten uit de smartphone-industrie.

We zijn allemaal inmiddels wel met het debacle dat de Samsung Galaxy Note 7 heet. Het toestel ging op 19 augustus in tien verschillende landen officieel in de verkoop. Snel genoeg na de lancering kwamen de eerste meldingen binnen gebruikers waarbij het toestel was ontploft. Er gaan zelfs gruwelijke verhalen de ronde op internet van mensen die ernstige brandwonden hieraan hebben overgehouden, of die behoorlijk wat materiële schade hebben opgelopen. Deze gevallen hebben ertoe geleid dat Samsung een terugroepactie op touw heeft gezet en de lancering op andere markten voor onbekende tijd heeft uitgesteld.

Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat een ontwerpfout in de accu de boosdoener is. Maar jah, het kwaad is al geschied. De kwestie heeft Samsung naar schatting al zo’n één miljard dollar gekost, en deze schade zal waarschijnlijk alleen maar verder oplopen.

Release Samsung Galaxy S8

Dit alles heeft het imago van Samsung niet veel goeds gedaan. Om verdere reputatieschade te voorkomen, moet het bedrijf iets verzinnen om het consumentenvertrouwen terug te winnen. De oplossing ligt voor de hand: een nieuw en veilig vlaggenschip introduceren.

Plannen voor zo’n dergelijk toestel zitten al enige tijd in de pijplijn: de Samsung Galaxy S8. Aanvankelijk zou deze vermoedelijk ergens in april geïntroduceerd worden –net als zijn voorgangers, de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge– maar de Zuid-Koreanen halen deze datum hoogstwaarschijnlijk naar voren, zo stellen experts. Zo kan het bedrijf hopelijk alle ellende die de Galaxy Note 7 tot nu toe heeft veroorzaakt achter zich laten en overgaan tot de orde van de dag. Een analist stelt dat een vroege lancering van de Galaxy S8 noodzaak is voor Samsung om de winstgevendheid van het bedrijf niet te ondergraven.

Specificaties Samsung Galaxy S8

Volgens de laatste geruchten verschijnt de Samsung Galaxy S8 in twee formaten: 5.1 inch en 5.5 inch. Dat zijn dezelfde afmetingen als de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Een grootse verandering is het 4K-scherm met een resolutie van 2160 bij 3840 pixels. Daarmee zou de pixeldichtheid uitkomen op 806 ppi. Onder de motorkap zou Samsung een gloednieuwe Exynos 8895 processor plaatsen waarvan de kloksnelheid 3.0GHz zou bedragen en tot wel 30% betere prestaties zou afleveren dan zijn voorganger, de Exynos 8890.

Ook wordt er gezegd dat de Galaxy S8 het eerste toestel van Samsung wordt die een dubbele primaire camera krijgt. Deze feature vinden we momenteel nog maar bij een handjevol toestellen, waaronder de Huawei P9, Huawei P9 Plus, LG G5 en iPhone 7 Plus. Ook een irisscanner is een veelgehoorde feature. De Samsung Galaxy Note 7 is momenteel het enige toestel die hiermee is uitgerust.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones