Launcher shortcut terug in Android 7.1

Launcher shortcut terug in Android 7.1

In Android 7.1 kunnen wij de Launcher Shortcut-functie weer verwachten. Het is een functionaliteit die veel doet denken aan de 3D Touch-functie welke al in iOS ingebouwd is. Al eerder werd hier melding van gemaakt, echter verdween de functie weer net zo snel als dat het werd aangekondigd. Inmiddels heeft Google bevestigd dat de functie in Android 7.1 wel weer aanwezig zal zijn.

Launcher Shortcuts

Hoe de functie werkelijk werkt is nog niet helemaal bekend. Wel is duidelijk dat enkele standaard applicaties binnen Android deze functie gaan ondersteunen. Zo kunnen wij rekenen op Gmail, Maps, Foto’s, Agenda en Zoeken. Of het werkelijk ook met drukgevoeligheid werkt of dat een andere actie vereist is is nog niet zeker. Op de homescreen moet het in ieder geval mogelijk worden om snel bepaalde acties te kunnen doen. Als je bijvoorbeeld snel een agendapunt wilt aanmaken moet je wellicht wat langer op het icoontje van de agenda drukken. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld ook als je snel naar huis wenst te navigeren.

Android 7.1

Op 4 oktober kunnen we waarschijnlijk ook voor het eerst kennismaken met Android 7.1 en de nieuwe functies die daar bijhoren. Zo zullen we ook meer informatie krijgen over Launcher Shortcut en de gedachte hier achter. Ook de nachtmodus was tijdelijk uit Android getrokken, maar ook deze lijkt inmiddels weer terug te komen in deze nieuwste versie. Hier kunnen we dan ook meer informatie over gaan verwachten. Uiteraard zal op 4 oktober beide nieuwe Pixel smartphone van de fabrikant zelf gepresenteerd worden.

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones