‘LeEco onthult deze maand een smartphone met SD823’

‘LeEco onthult deze maand een smartphone met SD823’

Het Chinese technologiebedrijf LeEco lanceert volgens de geruchten nog voor het einde van deze maand een smartphone met Qualcomm Snapdragon 823 processor. Dat is opmerkelijk, want de chipfabrikant heeft het bestaan van de CPU nog niet eens officieel bevestigd. Hiermee zou LeEco de eerste smartphonemaker ter wereld zijn die de allernieuwste chipset in zijn smartphones verwerkt.

LeEco

LeEco is een Chinees technologiebedrijf dat al een tijdje meegaat. De naam zegt je niets? Wellicht dat dit komt doordat het onlangs een naamswijziging onderging en voorheen bekend stond onder de naam LeTV. We zagen echter begin dit jaar de eerste smartphones van het bedrijf voorbijkomen: LeEco Le 1, Le 1 Pro en Le Max. Het zijn drie smartphones uit de bovenkant van het segment met high-end specificaties, waaronder de Qualcomm Snapdragon 820.

Het gerucht gaat al enige tijd de ronde dat LeEco zijn assortiment gaat uitbreiden. Zo hoorden we in de afgelopen weken verhalen voorbijkomen over de LeEco L1S, een midrange smartphone, en drie nieuwe premium mobiele telefoons: LeEco Le 2, Le 2 Pro en LeMax 2. Waarschijnlijk dat één van deze telefoons –of misschien wel alle drie– met de geruchtmakende Snapdragon 823 worden uitgerust.

LeEco Le Max

LeEco Le Max

Qualcomm Snapdragon 823

De Qualcomm Snapdragon 823 zou de krachtigere opvolger zijn van de Snapdragon 820. Deze laatste chipset komen we in diverse nieuwe, high-end toestellen tegen als de HTC 10, LG G5, Samsung Galaxy S7 Edge en Sony Xperia X Performance. Naast een hogere kloksnelheid zou de Snapdragon 823 maar liefst 8GB werkgeheugen of RAM ondersteunen. De Snapdragon 820 komt niet verder dan 6GB. Ook Qualcomms grafische kaart, de Adreno 530, zou iets krachtiger zijn dan diens voorganger. Tot slot zou de CPU meer LTE-banden ondersteunen alsook camera’s tot 25 megapixels.

De Snapdragon 823 is ook in verband gebracht met een ander geruchtmakende mobiele telefoon: de Samsung Galaxy Note 7. Samsung zou besloten hebben om de Galaxy Note 6 over te slaan zodat de naam in de pas loopt met zijn huidige vlaggenschip, de Samsung Galaxy S7. De veelbesproken phablet zou begin augustus het levenslicht zien.

Onthulling

Of de System-on-a-Chip of SoC ook daadwerkelijk binnenkort al te zien is, is nog maar de vraag. Qualcomm staat erom bekend dat het ruimschoots van tevoren zijn nieuwste chipset aankondigt. Zo weet niet alleen het publiek wat hen te wachten staat, maar kunnen smartphonemakers hier rekening mee houden als ze aan nieuwe producten werken.

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt in Shanghai het Mobile World Congress (MWC) plaats. LeEco zou dit podium willen gebruiken om de telefoon (of telefoons) met Qualcomm Snapdragon 823 aan te kondigen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Gerucht:
Reacties (1)
dirk duijm schreef op 6 september 2016 om 01:34

ik ben de trotsebezitter van de le eco pro 2 bestelt via ALI EXPRESS OP ZICH HEERLIJKE SNELLE TELEFOON
BEST EVER DACHT IK
NA 2 DGN BUGS TELEFOONBOOK GEBLOKKEERD HELAAS IN EUROPA GEEN UPDATES
NA EEN WEEK TELEFOON BIJ OPLADEN ERG WARM START NIET MEER OP
GOED KOOP EEN SUPER PHONE ? HAHA KOST MIJ DUS 100 EURO PER WEEK DAAR HIJ HET 2WKN DEED

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones