‘LeEco werkt aan smartphone met 8GB RAM’

‘LeEco werkt aan smartphone met 8GB RAM’

LeEco, voorheen bekend onder de naam LeTV, heeft plannen om smartphones op de markt te brengen die maar liefst 8GB aan werkgeheugen onder de motorkap huisvesten. De eerste smartphones met zo veel RAM worden dit jaar nog verwacht.

Meeste vlaggenschepen die grote fabrikanten op de markt brengen hebben tegenwoordig 3GB of 4GB werkgeheugen. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S7 Edge, LG G5 of de Huawei P9 Plus. Een enkeling –veel Chinese smartphoneproducenten– kiest  ervoor om maar liefst 6GB RAM in hun mobiele telefoons te verwerken. Onder meer de LeEco Le Max 2, ZUK Z2 Pro, Meizo Pro 6 en de eerder deze week gelanceerde OnePlus 3 hebben intern zo veel werkgeheugen tot hun beschikking.

Meer dan voldoende, toch? Dat zou je haast denken. Als de huidige generaties smartphones prima functioneren op 4GB of 6GB RAM, waarom zou je dan meer werkgeheugen in mobiele telefoons verwerken? Hebben we het plafond nog niet bereikt met 6GB werkgeheugen? Wat voegt nog meer werkgeheugen toe aan de prestaties van een telefoon? Sterker nog, er zijn meer dan genoeg desktops en laptops die niet eens over zo veel werkgeheugen beschikken.

RAM

‘Volgende smartphone krijgt 8GB werkgeheugen’

Allemaal legitieme vragen, maar daar kunnen we op dit moment geen antwoord op geven. Het gerucht gaat nu de ronde dat het Chinese LeEco plannen heeft om zijn volgende vlaggenschip maar liefst 8GB aan werkgeheugen mee te geven. Dit zou de opvolger van de LeEco Le Max 2 moeten worden, een high-end smartphone die eerder deze maand samen met de LeEco Le 2 werd onthuld. Laten we hem voorlopig maar even de LeEco Le Max 2 Pro noemen.

Dit zou de eerste mobiele telefoon ter wereld zijn die zo veel werkgeheugen heeft. Een unique selling point waarmee de Chinese smartphonemaker de verkoop kan stimuleren, of misschien overkill? Feit is dat de concurrentie op de smartphonemarkt moordend is en fabrikanten iets moeten verzinnen om op te vallen in de meute. Zo zijn er telefoons waar je standaard een stylus bij krijgt (Samsung Galaxy Note), die een extra zware accu hebben (Oukitel K10000), een dubbele camera aan de achterzijde (Huawei P9) of extra groot scherm hebben (Xiaomi Mi Max). De LeEco Le Max 2 Pro is straks de eerste smartphone met 8GB werkgeheugen.

Daarnaast zou het volgende vlaggenschip van LeEco uitgerust worden met een nog niet aangekondigde Qualcomm Snapdragon 821 en 25 megapixelcamera.

Prestaties

Meer RAM betekent niet altijd sneller en krachtiger. Dat blijkt wel uit een test die deze week is uitgevoerd, waarbij de Samsung Galaxy S7 en OnePlus 3 met elkaar werden vergeleken. Het eerste toestel heeft 4GB RAM onder de motorkap, de OnePlus 3 welgeteld 6GB. Op het eerste oog zou je verwachten dat de OnePlus 3 hier in het voordeel is als het gaat om prestaties. Niets is echter minder waar: in het experiment legde de OnePlus 3 het af tegen de Samsung Galaxy S7.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Gerucht:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones